StoryEditorOCM
ĐiradaPOKRET SREĆE

Besplatni plesni treninzi za zadarske umirovljenike

Piše Zadarski.hr
28. kolovoza 2019. - 15:08
Pokret_sre_e_najava_1566988255

U sklopu Programa „Mladi: snaga zajednice", predstavnici inicijative „Pokret sreće (Aktivni život za aktivne umirovljenike)", pozivaju zadarske umirovljenike na besplatne plesne treninge.

U sklopu inicijative predviđena je i kampanja usmjerena na aktivnosti koje zahtijevaju određeni intelektualni napor, ali istodobno osiguravaju kvalitetno druženje i jačanje mentalnih sposobnosti.

Voditeljica programa inicijative je Ana Štefulić, mag. talijanskog jezika i književnosti te apsolventica engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru, a suradnici na programu su Plesna udruga Nimeta i centar za poduku Tempero.

Program je usmjeren na fizičku i mentalnu aktivnost naših starijih sugrađana kao prevencija za fizičke bolesti i mentalne tj. demenciju. Zabavnim fizičkim i mentalnim aktivnostima žele se potaknuti stariji sugrađani na aktivno i zdravo starenje što direktno pozitivno utječe na lokalnu zajednicu te na svakog od nas pojedinačno, ističu organizatori.

Inicijativa traje tri mjeseca, od početka rujna do kraja studenoga, aktivnosti u sklopu programa inicijative za sve umirovljenike su besplatne, a za sve dodatne informacije i predbilježbe možete nazvati na 095 556 70 89, poslati upit na stefulic.ana@gmail.com ili Facebook stranicu: Pokret sreće.

- Nije važno imate li 56 ili 106, obujte nešto komotno i dođite! Bez predrasuda i bez izgovora! Nazovite prijatelja, susjeda, sestru, brata, kuma ili daljnjeg rođaka i dođite na ples!, pozivaju inicijatori.

Program financijski podržavaju Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. 

20. travanj 2024 03:45