StoryEditorOCM
ĐiradaBICIKLIRAJTE, ROLAJTE SE, HODAJTE I TRČITE

Rezervirajte subotnje jutro za Europski tjedan mobilnosti !

Piše MG
20. rujna 2019. - 19:00
SL

Ima li ljepšeg načina za obilježiti Europski tjedan mobilnosti nego šetnjom po najljepšem gradu? U subotu će tako svi aktivni Zadarani prošetati od Branimira do Foruma, gdje će se održati zabavan program ovogodišnjeg tjedna mobilnosti. 
- Sve će započeti zdravim, voćnim doručkom na Branimiru, kako bi ljudima dali do zadnja da je taj obrok najjvažniji u danu. Zato je I bitno da je zdrav! Zatim nastavljamo hodom do Donata, gdje će nas sati pokrenuti Relaksice, fantastična skupina žena koja već preko 20 godina kontinuirano vježbaju i čuvaju svoje zdravlje. Otkrijte koja je tajna njihove upornosti i koliko im je kretanje i vježbanje poboljšalo svakodnevni život – rekli su nam iz organizacije te ujedno pozvali i sve majke da im se pridruže sa svojim najmlađima koji su još u kolicima
Neka prošetaju Poluotokom kako bi ukazale na važnost kretanja, ali jednako tako i na probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnoj šetnji kada ne mogu nesmetano proći kolnikom zbog nepropisno parkiranih automobila. Recimo tome dosta! - istaknuli su te dodali kako su osmislili i posebne igre, namijenjene najviše obiteljima. 

- Od 11:15 do 12:15 za sve smo aktivne obitelji osmislili igru, "Obiteljska potraga za blagom" u kojoj će mali istraživači sa svojim roditeljima otkriti Zadar kakvog još nisu vidjeli. Možete li u staroj jezgri pronaći 9 krilatih lavova u roku od 45 minuta? Povedite cijelu vašu obitelj, prihvatite izazov i krenite u potragu – poručili su iz organizacije. 
 
Cilj Europskog tjedna mobilnosti je povećati svijesti o korištenju alternativnih načina prijevoza kao što su hodanje i bicikliranje. Manifestacija je to koja se održava od 2002. godine u organizaciji Europske unije kako bi se probudila javna svijest i aktivnost građana u borbi protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, ali samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

PROGRAM:

BRANIMIR, 10:00 do 12:00 sati

Prošetajte do grada i usput pojedite zdrav doručak u našem Zelenom kutku na Branimiru!

FORUM (plato ispred ulaza u crkvu sv. Donata) od 10:00 do 13:00 sati

Čekamo vas sa zdravim doručkom, raznim zabavnim igrama i šetnjama za djecu i odrasle!

10:00 do 10:30 sati RELAX ŠETNJA

10:30 do 11:00 sati ŠETNJA MAMI S KOLICIMA

11:15 do 12:15 sati OBITELJSKA POTRAGA ZA BLAGOM

11:15 sati ispred sv. Donata.

10:30 do 12:00 sati Igre za djecu na otvorenom by Loptica

10:00 do 12:00 sati Next bike aktivnosti za djecu i odrasle – utrka u najsporijoj vožnji

12:00 do 13:00 sati besplatna vožnja u NOVIM autobusima na liniji Kolodvor-Poluotok

 

Od 16. do 22.09. Nextbike sustav javnih bicikala u Zadru potpuno besplatno za sve korisnike!

 

24. travanj 2024 16:42