VRAG ODNIO ŠALU U rock klub D8 stižu njemački Giraffe men feat. Marietta sisters i naši Erotic Biljan & His Heretics - izut će iz cipela vrhunskom svirkom!

VRAG ODNIO ŠALU

Dobra vijest za kraj ljeta i početak jeseni je što je to u pravilu razdoblje kad u Zadru (opet) počinju kvalitetne klupske svirke. Tako se u malom prostoru D8 Rock Cafea u subotu spremaju dva velika koncerta. U Zadar stižu predvodnici domaćeg garažnog rocka - Erotic Biljan & His Heretics koji će u omiljenom bikerskom okupljalištu otprašiti svoju drugu svirku ove godine.

Hereticima će se ovaj put pridružiti njihovi sestre i braća po „oružju“ garažni punk rock fanatici koji su „potegnuli“ ni više ni manje nego iz Njemačke, The Giraffe Men feat. The Marietta Sisters koji svojim upečatljivim scenskim nastupom i razinom energije kojom pršte prema publici ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Na ples će natjerati čak i one s dvije „lijeve noge“, a sviraju miks garažnog rock 'n' rolla i punka, a sebe opisuju kao „životinjsku stranu punk-a 60-ih". Uistinu jedna slušno - vizualna poslastica.

Kada je rock 'n' roll u pitanju, s Hereticima je stvarno vrag odnio šalu. Odrješitost punka u kombinaciji sa sirovom energijom bazičnog rocka i bluesa, distorzirani riffovi i garažna estetika u pravilu detoniraju ispred slušatelja. Dodajmo još nepopravljivu predanost članova zagrebačkog benda i ustrajnost u propovijedanju žanrovskih postulata i eto pozivnice s pokrićem.

S tri albuma, od toga jednim na vinilu, i više kompilacija, Biljan i družina su prvenstveno koncertni bend koji se svakim nastupom unosi u lice i tjera krv u glavu. Nisu uzalud nastupali kao potpora najvećim nositeljima žanra tijekom svoje karijere, od MC5, Supersuckers do Queens of the Stone Age, nisu uzalud nastupi od Austrije, Češke, Njemačke, Engleske do regije i svih krajeva Hrvatske. Svi posjetitelji njihovih koncerata znaju da u rif stoje uz bok svojim američkim i švedskim garage i punk uzorima. Ima li bolje pozivnice za subotu?

Svirke će početi u 22h, upad je slobodan.

Naslovnica Đirada

Najčitanije