StoryEditorOCM
ĐiradaSUTRA SE SVIJET BOJI U LJUBIČASTO

Obilježava se dan Palčića!

Piše Zadarski.hr
16. studenog 2019. - 17:49
palčići socks for life

Cijela će Hrvatska sutra, 17. studenog, biti ponovo obojena u LJUBIČASTU, boju najmanjih heroja u čijim malenim grudima kuca najveće i NAJHRABRIJE srce.

Veliki broj gradova u svijetu i više od 25 gradova širom Hrvatske osvijetliti će svoje najpoznatije znamenitosti ljubičastim svjetlom, svjetlom Palčića, koje je simbol njihovih borbi, truda njihovih roditelja i medicinskog osoblja koje skrbi za njih, te neprocjenjive snage i hrabrosti koja se krije u malenim, krhkim tjelešcima.

Klub roditelja nedonoščadi Palčići već 10. godinu za redom obilježava ovaj dan, a zadarska podružnica Palčića obilježit će ga osvjetljavanjem crkve Svetog Donata, u nedjelju 17.11. od 17:30 do 22 sata, zahvaljujući pomoći Grada Zadra i tvrtke Studio x.

Dan kasnije, u ponedjeljak 18.11. od 18:00 do 19:30 sati proslavit će dan druženjem Palčića i njihovih obitelji u igraonici Zazu koja je velikodušno izašla u susret! 

Ostale aktivnosti podružnice vezane za obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremnom rođenju, uključuje predavanje o izazovima i suočavanju roditelja sa stresom kojeg uzrokuje prijevremeno rođenje, a koje je 7.11. održala doc. dr. sc. Marina Vidaković studentima psihologije na zadarskom Sveučilištu te božićni humanitarni koncert koji će se održati u tjednu prije Božića.

Sve aktivnosti podružnice možete pronaći na Facebook stranici Palčići Zadar, a zbivanja u ostalim gradovima možete popratiti na FB stranici Palčići i na stranici PALČIĆ GORE.

20. travanj 2024 09:59