StoryEditorOCM
ĐiradaZAJEDNIČKI KONCERT U HNK

Đani Maršan nastupom s gostima slavi 50 godina karijere, a klapa Kaleta 20 godina djelovanja

Piše M.K.
27. studenog 2019. - 23:01
Marsan_plakat_B2a

Đani Maršan priprema koncert u povodu obilježavanja pedesete obljetnice glazbene karijere, zajedno s klapom Kaleta koja obilježava 20 godina djelovanja. Zajednički koncert će se održati u subotu 7. prosinca u HNK-u Zadar.
Uz orkestar prof. Vladimira Babina i gudačkog ansambla Veljak iz Rijeke te Damira Sutlovića za klavijaturama, gosti će biti Karin Kuljanić i Amenda Stošić.

- Cjelovečernjim ćemo koncertom nastojati obuhvatiti širi opus našeg višegodišnjeg djelovanja stavljajući naglasak na opće prihvaćene glazbene naslove. Zadnjih nekoliko godina imali smo nekoliko zajedničkih koncerata, tako da ćemo ovim koncertom na neki način okruniti našu suradnju – kazao je Petar Bajlo, bas u klapi koju još čine Zvonimir Dražović, prvi tenor, Ive Brkić, drugi tenor, Mario Petani, drugi tenor, Ivan Keran, bariton i Filip Vrček, bas. Od proljeća 2010. godine do proljeća 2018. godine umjetnički voditelj klape Kaleta bio je Ante Rados pod čijom palicom je Kaleta ostvarila najveće uspjehe, a od ljeta 2018. godine umjetnički voditelj je Mario Petani, koji je ujedno i u ulozi 2. tenora u klapi.

- Jedan dio koncerta Đani će otpjevati sam sa orkestrom, dio s nama, a jedan dio mi ćemo otpjevati sami, uz nastupe gostiju. Ukupno će biti oko dva sata glazbenog programa, uglavnom presjek Maršanove karijere i jedan manji dio presjek našeg djelovanja, što acapella, što vokalno instrumentalnog. S Đanijem već imamo dugogodišnju suradnju, skoro već pet godina zajedno nastupamo. S njim je užitak glazbeno surađivati, svjesni smo da smo mi odrasli na njegovim pjesmama i čast nam je dijeliti pozornici s njim, bez neke lažne demagogije. I dalje je kod njega prisutan entuzijazam, vrlo je pedantan po pitanju glazbe i kvalitete nastupa, ozbiljnosti pripreme, u tome kod njega nema kompromisa. Zbog svega toga zbilja je užitak raditi s njim. Što se tiče klape, Mario Petani je naš novi voditelj, s tim što će Ante Rados nastupiti s nama na koncertu kao naš gost. S njim smo imali velikih uspjeha u zadnjih deset godina, a sad radimo opet kao acapella klapa i usmjereni smo na pripreme za festival u Omišu gdje smo lani bili u finalu. Želimo zadržati taj standard. Svi imamo ozbiljne karijere u nekim drugim poslovima, tako da nam je klapa ispušni ventil već 20 godina. Prošli smo faze kad smo zarađivali na gažama, kad nam je to bilo važno kao studentima. Prošli smo i kroz ozbiljnije faze, snimanja, spotovi itd. Sad smo u fazi kad radimo isključivo acapella. Ono što je najvažnije, kroz svih 20 godina održava nas jedno prijateljstvo i zajedništvo, a to jedino tako i može funkcionirati kroz tako dugo razdoblje – kazao je Bajlo.

25. travanj 2024 20:24