StoryEditorOCM
Đirada10 GODINA ZaPis-a

Zadarski pisci predstavljaju zbirku priča prepunu gradskih motiva

Piše I.P.
2. prosinca 2019. - 22:00
VSI_0032.JPG

​Desetu godinu rada zadarski pisci okupljeni u udruzi ZaPis zaokružit će novim knjigama!

Prva promocija zbirke priča "Samo se ti sjećaj" održat će se ovaj četvrtak, 5. prosinca, u Guma baru. Vodit će je najbolji ravnatelj knjižnice na svijetu, Ante Mihić (Sali), a za glazbeni intermezzo zadužena je Denisa Čirjak.

Početak je u 20 sati!

SAMO SE TI SJEĆAJ

Nakon "Samo ti pričaj" objavljene 2013. godine, iz tiska je izašla zbirka kratkih priča "Samo se ti sjećaj"... a čega se to naši pisci i/ili njihovi junaci sjećaju?

Riva, Forum, Kalelarga, Muraj, Jazine, Gaženica, Sfinga...

Pravi vrtlog zadarskih motiva krije se u ovoj maloj ali snažnoj zbirci. Kada govorimo o zbirci priča (trinaest autora), ne možemo govoriti o kristalno jedinstvenoj cjelini, ali isto tako, ne možemo odijeliti autore iz sredine iz koje oni pišu, kreiraju vlastite literarne svjetove i ne zamisliti se nad zajedničkim nazivnikom - Zadar, grad, zadarski pejzaži, njegova povijesna i suvremena značajka kristalno je jasna u ovim ''zapisima'' ZaPisa!

Zbirka nudi zbroj ''gradskih'' lokacija, događaja i doživljaja, kako vanjskih tako i unutarnjih.

Autori se i na pomalo duhovit način pokušavaju uhvatiti u koštac sa sjećanjima i svakodnevicom, kontinuirano preispitujući odnos sa sredinom i ljudima koji je okružuju i odnos sa samim sobom, trudeći se pozicionirati u gradu i vremenu u kojem živimo.

Zbirku je uredila Lada Vukić, a lektorirala Ivana Stanišić.

Ilustracije potpisuje Ivica Vihar.

Planovi, planovi

Ove i sljedeće godine ZaPis planira predstaviti još dvije knjige - zbirku pjesama "Je li zvijezdama tijesno" nastalu na radionicama poezije s Jasminkom Vejmelka, te zbirku crtica Ive Pejković "Vošta do Tokija". Sve knjige objavljene su po prvi put u vlastitoj nakladi udruge, uz pomoć Grada Zadra i Zadarske županije, tiskane u FG grafika studiju.

19. travanj 2024 09:51