StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS U RESTORANU FOŠA

Večer toskanske kuhinje i chianti vina, gostuje Michelinov Francesco Gasbarro

Piše M.V.
13. prosinca 2019. - 14:00
toskana-page-001

 Restoran "Foša" u Zadru će večeras biti mjesto izuzetnog gastronomskog događaja. U goste chefu "Foše" Saši Beganu stiže Francesco Gasbarro, jedan od najcjenjenih kuhara srednje generacije kojima je baza regija Toscana odnosno Firenca. Gasbarro je dva puta za svoj rad bio nagrađen Michelinovom zvjezdicom. Prvi je put to bilo u Firenci 2014.g. u obiteljskom restoranu "La Bottega del Buon Caffe", a drugi put kad je u Ženevi otvorio "Osteriu dela Bottega".

U svom ženevskom restoranu Gasbarro priprema jela inspirirana toskanskom kuhinjom, te ih spaja s tamošnjim chianti vinima. I u Zadar i u "Fošu" će stići da bi sa Beganom pripremio sljedove od šest jela te punim kartonima chianti classica iz podruma Felsina. Iza svakog slijeda će se točiti drugo vino.

U ovom slučaju posebno treba izdvojiti Gasbarrovu izvedbu klasičnog Fiorentinskog odreska, jednog od najpoznatijih jela tradicionalne toskanske kuhinje. Možda će Gasbarro biti inspiriran tradicijom, ali svakako ne treba očekivati čistu klasiku već i njegovu kreativnost i osobnost.

Večer toskanske kuhinje počinje u 19 sati, a cijena iznosi 600,00 kn. Partneri ove večeri su: podrum Felsina, Beef shop, Atrox, OPG Matak ( zadarski tartuf) te Metro.
  Ovaj gastronomski event organiziran je u sklopu manifestacije "Đir po gradu" odnosno "Adventa u Zadru 2019.".

19. travanj 2024 05:14