"MEET THE MAKER": ANA PADOVAN Ove subote u Kapetanovoj kuli pogledajte originalni nakit mlade Zadranke

U sklopu manifestacije "Meet the maker", zahvaljujući kojoj Zadrani svake subote na Tgu pet bunara, u Kapetanovoj kuli mogu upoznati lokalne umjetnike, gostuje i Zadranka originalnog stila. Izložba traje od 10.30 do 12.30 sati.

She'd Bead nakit u svojoj izvedbi spaja rock i steampunk stil, a nastaje u rukama Ane Padovan. Izradom nakita počela se baviti prije pet godina, ali svoji potpuni izričaj pronašla je u steampunku. Tetovaže, metal i rock muzika dio su njezinog života, a taj je isti duh prenijela na svoj rad.

Perlice, šiljci, lanci, te kristali poput hematita i ahata dijelovi su svakog komada nakita kojeg stvara. U posljednjih pet godina ovladala je s nekoliko tehnika kao što su vezenje s perlicama (bead embroidery), heklanje i macrame, te njihovim kombiniranjem nastaju ogrlice, narukvice ili naušnice.

Za sada već godinu dana uspješno surađuje sa One piece concept store u Dubaiju, a njezin nakit uživo možete vidjeti u Kapetanovoj kuli.

 

Što je to Steampunk?
Steampunk je podžanr znanstvene fantastike s elementima alternativne povijesti i cyberpunka. Radnja se događa u prošlosti, često u početcima industrijske revolucije, gdje postoje neke tehnologije ili izumi koji su u stvarnosti otkriveni odnosno izumljeni kasnije. Prvim steampunkom smatra se novela Diferencijalni stroj , Williama Gibsona. Inspiracija za steampunk sigurno je došla od djela ZF pisaca 19. stoljeća, poput Julesa Vernea, Marka Twaina, H.G Wellsa ili Mary Shelley.

 

 

Naslovnica Đirada

Najčitanije