StoryEditorOCM
ĐiradaNAJAVA NOVE DRAMSKO-PLESNE PRODUKCIJE U HNK ZADAR

„A Meksiko? A pas? A Pariz? A Mars? A...?”

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2019. - 15:52
Nena

Plesna udruga Gesta najavljuje svoju novu autorsku plesno-dramsku produkciju pod zagonetnim nazivom „A Meksiko?A pas? A Pariz?A Mars? A...?„ S obzirom da je Gesta udruga koja njeguje specifičan plesni izričaj i udruga koja se može pohvaliti s preko 45 autorskih predstava,njihov tim si daje si za pravo da do premijere koja je zakazana za 23.12.2019 u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i dalje ne otkrivaju o čemu se radi u predstavi.

Put kojim je krenula Gesta davne 2001 godine se uvijek razlikovao od drugih, prvenstveno jer su sve predstave autorska djela umjetničke voditeljice Nene Jurišić, koja osim koreografija koje potpisuje sve predstave samostalno osmislila kroz tzv. radni kostur koji kasnije kroz dramatizaciju i tekst oblikuje profesor hrvatskog i književnosti Hrvoje Dukić koji je dugogodišnji Gestin suradnik.

Režijski dio kao i uvijek potpisuje Sanja Grgina, koja zbog svog dugogodišnjeg iskustva i rada u kazalištu lutaka ,svaki puta režijski zaokruži uz suradnju sa Jurišić odličnu dramsko-plesnu produkciju.

Gestine predstave uvijek nose snažnu poruku izvođačima, publici i roditeljima kojima ponekad ukazujemo na zaboravljene vrijednosti. Svaki čovjek ima vrijednosti koje su važne – nekom je vrhunska vrijednost poštenje, dok je drugom skromnost. Ono što nam je važno najčešće usvajamo u vrlo ranoj dobi u roditeljskom domu,školi,na plesu i odrasli ljudi koji su nam u djetinjstvu važni i utjecajni uz roditelje su zasigurno učitelji,treneri,ali i djedovi i bake. Cilj našeg rada u Gesti je ponašati se u skladu sa vrijednostima koje propagiramo i time se vrlo često vodimo u idejama za predstave. Vrlo je vjerojatno da će i naša djeca slijedeći naš primjer usvojiti tu vrijednost kao prioritetnu. Baš, zato se na kraju naših predstava šalje poruka koja dira,pomiče granice i ostavlja uspomene.

Autor i koreograf: Nena Jurišić

Text:Hrvoje Dukić

Režija : Sanja Grgina

GLUME:Marta Lukin,Marko Trošelj, Katina Bolanča, Ana Vidić, Sanja Grgina,Hrvoje Dukić

19. travanj 2024 23:14