StoryEditorOCM
ĐiradaZADNJI DAN ADVENTA

Sinoć je Škugor napunio adventski trg, a večeras Vanna zatvara adventsku manifestaciju

Piše TZG Zadar
4. siječnja 2020. - 12:41
vanna

Nisu se Zadrani očito zasitili vrhunskih glazbenika i pjevača na ovogodišnjem „Adventu u Zadru“, jer su sinoć na koncertu Marka Škugora ispunili adventski trg do posljednjeg mjesta. Samo koji minut prije početka nastupa, šibenski je slavuj u novinarske diktafone i mikrofone dijelio dobro raspoloženje zbog samog dolaska u Zadar, a potom je to prenio na brojnu publiku.

- Zapjevamo svi zajedno u po' glasa - pozivao je Zadrane raspoloženi Škugor. Redali su se njegovi brojni hitovi, neke nove stvari kojima već osvaja fanove i radijske postaje, a potom vječne pjesme Miše Kovača, Mila Hrnića i drugih lakoglazbenih velikana. Već večeras od 21 sati na adventskom trgu nastupa Vanna, hrvatska glazbena diva čijim će se nastupom okončati najljepših dosadašnjih četrdesetak dana zadarske adventske manifestacije. Dva puta je Škugor bio odgođen zbog vremenskih neprilika, jednom Vanna, pa je zapravo kiša uvjetovala ovakav adventski rasplet, a on se pokazuje kao sretna okolnost. Zadrani još uvijek žele vikendima uživati u vrhunskoj ponudi street fooda na adventskim kućicama i koncertima najvećih estradnih zvijezda, a Vanna, uostalom, već neko vrijeme nije pjevala u Zadru.

- Koncert kojega sam imala u zadarskom kazalištu prije godinu dana bio je predivan, kao i jedan zgodan tulum na kojem smo poslije završili, pili dobro vino i opet malo pjevali. Inače, uvijek očekujem odlične koncerte, raspoložene i raspjevane ljude koji se pored toga vole i šaliti. Radujem se koncertu - otkriva Vanna uspomene iz Zadra i najavljuje nastup, a kakve su to „Izmiješane boje“ na njezinom novom i istoimenom novom albumu, otkrit će na zadarskom koncertu.

- „Izmiješane boje“ je, dakako, naziv te pjesme koju ljudi poprilično vole i ona predstavlja svojevrsnu prekretnicu u mom autorskom radu, jer me ta pjesma predstavila na način koji, možda, dotad nije bio poznat široj publici. Pored brzih i plesnih pjesama koje su na neki način moj zaštitni znak, balade poput „Izmiješanih boja“ savršeno upotpunjuju moj koncertni program. Ovo je za mene poseban album, jer je na njemu sedam mojih autorskih pjesama. Tako sigurno nije bilo na prošlim albumima, ali drago mi je da sada jest. Ovaj album doživljavam osobnije nego druge - priznaje Vanna. „Advent u Zadru“ i sve događaje tijekom manifestacije organizirali su Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar i Višnjik Zadar u suradnji i partnerstvu sa Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Zadar, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

16. travanj 2024 13:31