StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU NA NARODNOM TRGU DOČEKAT ĆE VAS POSEBNA KUĆICA

Riječ je o prvoj pomičnoj kazališnoj blagajni postavljenoj u Zadru

Piše Zadarski.hr
9. siječnja 2020. - 11:50
611

Plesna udruga Gesta, zadarskoj javnosti poznata po dramsko-plesnim autorskim predstavama, odlučila se na domišljat i sasvim svjetski način kazalište približiti svojoj publici.

U subotu od 10 do 13 sati i od 17 do 18 sati, na Narodnom trgu, osvanut će crveni tepih koji će vas odvesti do jedne sasvim posebne kućice, pomične kazališne blagajne, prve takve ikad postavljene u Zadru.

„Postavljanjem vizualno simpatične kazališne blagajne želimo privući pažnju djece, roditelja i sve ostale publike kako bismo ih pozvali na drugu izvedbu naše predstave zagonetnog naziva, „A MEKSIKO? A PAS? A PARIZ? A MARS? A...?“, poručuju iz Plesne udruge Geste.

Umjesto na blagajni kazališta, zainteresirana publika svoje će karte, po cijeni od 40 kuna, moći kupiti upravo u kućici izgrađenoj baš za tu priliku i to za vrijeme svog uobičajenog subotnjeg „đira“ po gradu. Osim što je postavljanje pomične blagajne u javnom prostoru iznimno praktično, kupnja karata za novu predstavu proizašlu iz Gestine radionice, koja se drugi put igra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u subotu, 11. siječnja, s početkom u 18 sati, tako postaje pravi doživljaj – pogotovo za one najmlađe.

Inače, takav model prodaje karata za kazališne predstave vrlo je uobičajen u svijetu, a Gesta ga pionirski donosi u Zadar. Svemu je povod, naravno, dramsko-plesna kazališna predstava, humoristična dječja komedija „A MEKSIKO? A PAS? A PARIZ? A MARS?“ koja će sasvim sigurno gledateljima ovaj inače sivi mjesec učiniti radosnijim, ali ga i posipati s još malo božićne čarolije.

Kao i svaka Gestina dosadašnja predstava i ova je nastala na temelju originalnog predloška kojeg je osmislio, dramatizirao i na scenu postavio Gestin neumorni tim: Nena Jurišić, kao umjetnička voditeljica Geste, Sanja Grgina, koja potpisuje režiju te Hrvoje Dukić koji je zaslužan za dramatizaciju.

Predstava prati dogodovštine jedne obitelji za Badnju večer, a koje vrijedne poruke i životne lekcije donosi, ne propustite saznati u subotu, u 18 sati u kazališnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

20. travanj 2024 11:07