StoryEditorOCM
ĐiradaVIDEO: TJEDAN JAZZA U ZADRU

Kakvo obilje, čak dvije glazbene poslastice, jedna za drugom: Just Friends Quartet & Miha Lampič u HNK i Borna Šercar Jazziana Croatica u Kneževoj!

Piše M.K.
14. siječnja 2020. - 15:35

Bogat jazz tjedan u Zadru. U utorak, 14. siječnja u HNK Zadar stižu prvi put u goste glazbeni virtuozi Just Friends Quartet & Miha Lampič. Koncert će se održati u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati.

Riječ je o slovenskom sastavu kojeg vodi jedan od najznačajnijih saksofonista danas u Sloveniji s međunarodnom karijerom, Bojan Volk. Band njeguje i interpetira glazbu legendarnog saksofoniste 50-ih godina prošlog stoljeća Sonnya Rollinsa.

Također, njeguju klasični, tradicionalno orijentirani jazz pa se na njihovom repertoaru nalaze skladbe Charlie Parkera i Johna Coltranea kao i vlastite skladbe.

Zadarskoj publici predstavit će svoj album Sitting in the shade kojeg su objavili 2018. godine. Njihovom nastupu u Zadru pridružit će se izvrstan vokal Miha Lampič.

Sastav čine: Marko Petrušić, klavir, Bojan Volk, saksofon, Luka Gaiser, kontrabas, Uroš Nemanič, bubnjevi i Miha Lampič, vokal.

 

Ulaznica po cijeni od 40,00 kuna možete kupiti na sustavu https://www.croatia-tickets.com/en/event/jazz-vecer-u-hnk-zadar-koncert-just-friends-quartet-miha-lampic i od ponedjeljka, 13. siječnja na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Drugi koncert slijedi samo večer kasnije: u srijedu, 15. siječnja u okviru ciklusa Klub u Kneževoj nastupa ponajbolji hrvatski jazz bubnjar Borna Šercar sa svojim projektom Jazziana Croatica, koji kroz zadnjih 10 godina i 5 albuma uspješno spaja hrvatski folklor s jazzom, te će se, nakon brojnih izvedbi po Hrvatskoj i inozemstvu (Los Angeles, Pariz, Milano, München, Beč, Trst, Budimpešta...) po prvi put predstaviti zadarskoj publici.

Uz Šercara na bubnjevima, nastupaju saksofonist Vojkan Jocić, gitarist Elvis Penava i klavijaturist Hrvoje Galler.

 

20. travanj 2024 08:02