StoryEditorOCM
ZabavaBURNE REAKCIJE

Rita Ora izluđuje Srbe: pošizili na njenu izjavu kome je pripadalo Kosovo kad se ona rodila, evo što je rekla

Piše Scena SD
14. prosinca 2023. - 12:56

Popularna pjevačica albanskog podrijetla Rita Ora ponovno je isprovocirala Srbe izjavom na temu vječno bolnog Kosova i Metohije.

"Opet je, nakon brojnih izjava, dokazala da je neupućena u geopolitičke prilike, odnosno da je toliko bezobrazna i bezobzirna da namjerno provocira ljude s naših prostora krajnje netočnim informacijama" - piše, naime, srpski Telegraf.

image
Angela Weiss/Afp

Pjevačica je, naime, gostujući u američkom podcastu "Dear Media", ustvrdila:

"Rođena sam na Kosovu. U Albaniji, dobro, sad je Kosovo, ali ono je bilo dio Albanije. Onda sam se s godinu dana preselila u London...".


Voditeljica podcasta komentirala je kako u glazbenoj industriji ima puno Albanki, a Rita se nadovezala:

"To je divno, kad sam ja počinjala 2012., to nije postojalo. Sad imamo Dua Lipu, Baby Rexu i prekrasno je. Prirodno je da nas uspoređuju, pogotovo što nas nema puno u svijetu... Ali nas tri smo jako različite..." - rekla je između ostalog pjevačica, no srpski čitatelji su se raspalili u komentarima da Rita širi laži, te da bi se trebala educirati.

"Kosovo nikada nije bilo dio Albanije, ali OK, naravno", "Pitam se kad je Kosovo bilo dio Albanije?", "Prije nego što počnete širiti laži, pročitajte molim vas nešto iz povijesti"... - tek su neki od ispisanih komentara.

image
Nightvision/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nightvision/backgrid/backgrid Uk/profimedia
image
Robyn Beck/Afp
image
Angela Weiss/Afp
27. travanj 2024 09:39