StoryEditorOCM
ZabavaGOOD FOOD FESTIVAL|

RUNJIĆ IN BLUE Bezvremenski hitovi u jazz obradi Ines Tričković

Piše DV
19. rujna 2020. - 10:11
Ines Tričković pjevat će jazz obradu Runjićevih bezvremenskih hitova u sklopu Good Food festivala na platou Lazareta
U četvrtak, 24. rujna na platou u Lazaretima s početkom u 20:30 sati Ines Tričković će sa svojim sextetom održati koncert Runjić in Blue, a u sklopu Good Food Festivala kojeg organizira Turistička zajednica Grada Dubrovnika. Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.

Na programu će se naći bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.
Program koji će izvesti s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Zvonimirom Šestakom (kontrabas) te

Krunom Levačićem (bubnjevi) nagrađen je 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento. Također je postigao i međunarodni uspjeh velikom turnejom u Kini.

“Uzbuđena sam da ću imati priliku održati ovaj peti, jubilarni koncert u Dubrovniku. Godina je iznimno teška za nas glazbenike i svaki koncert koji uspijemo održati pred publikom smatram poklonom. Program je iznimno težak i kompleksan i sretna sam da donosim mom Gradu opet drukčiji i veliki program petu godinu za redom. Ponosna sam da ćemo se svi skupiti u originalnoj postavi koja je i sudjelovala u ovom Porinom nagrađenom projektu. Nemam Vam što reći osim da dođete u Lazarete u četvrtak i uživate u Runjićevim djelima u našoj interpretaciji.“- izjavila je Ines.

Prodaja ulaznica kreće od petka, 19. rujna putem sustava www.ticketshop.hr a ulaznice je moguće fizički kupiti u Tisak Media Centru na Pilama, Brsalje 9. Ulaznice nije moguće kupiti pred izvedbu na mjestu događaja.

Budući da je koncert dio Good Food Festivala, neće nedostajati ni slatkih zalogaja. Svaki posjetitelj će uz kupljenu ulaznicu uživati u ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata.

Kapacitet gledališta je ograničen, a koncert je organiziran prema preporukama HZJZ-a. 

Kao i svih dosadašnjih godina, koncert podupiru Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a produkciju koncerta potpisuje agencija Event Lab.
18. travanj 2024 09:24