StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE |

DUBROVNIK RACING OSVOJIO SLOVAKIA RING Maro Franić prvi put u svojih ‘sto godina‘ nanizao četiri pobjede u grupi, Knego na vrhu četvrte

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2020. - 18:09
Slavi Dubrovnik Racing na Slovakia Ringu (Nikola Radnjić, Maro Franić, Mirko Pendo i Đivo Franić) foto: Tonči Vlašić
Maro Franić i Žarko Knego su odnijeli pobjedu u grupi 3 odnosno 4, Đivo Franić, Nikola Radnjić i Mirkom Pendo su također stajali na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, bili najbolji u klasama, i kad se sve to zna, jasno je kako je Auto klub Dubrovnik Racinga upisao novu pobjedu te kako nezaustavljivo hita prema cilju – novom naslovu klupskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama.

- Nikad nisam nanizao četiri pobjede u grupi, a vozim već 'stoljeće' – rekao je Maro Franić, koji je dobio obje trke na Grobniku, a sad i obje na Slovakia Ringu. Maro je četvrtom pobjedom ne samo zadržao vodstvo, već povećao prednosta. Isto su uspjeli i lideri u grupama 1 i 2 (Makaranin Frane Jukić odnosno Riječanin Lovro Badurina), dok je u grupi 4 Žarko Knego novom pobjedom na Slovakia Ringu preuzeo vodstvo (Knego je na Grobniku, na prve dvije utrke sezone, vozio u grupi 3 Hondu Civic, dok je na Slovakia Ringu sjedio u Seat Cupre Leonu).

Više od tridesetak hrvatskih vozača jurilo je proteklog vikenda na Slovakia Ringu, stazi čiji je krug 5922 metra dug sa 14 zavoja, i koji je izgrađen prije 11 godina. Sjajno zdanje ugostilo je u subotu i nedjelju brojne trke, a dio te sjajne priredbe bilo je i hrvatsko prvenstvo na kružnim stazama, treća i četvrta utrka sezone. Među tridesetak hrvatskih vozača bilo je trinaest članova klubova Dubrovačko-neretvanske županije. Sedmorica su osvojila pokal u grupi. U grupi 1 drugi je bio Ivan Petrušić (Župa dubrovačka), a treći Sandro Babić (Ploče), u grupi 2 drugi Đivo Franić (Dubrovnik Racing), a treći Ivan Sentić (Ragusa Racing), te u grupi 4 drugi je bio Zoran Kotromanović (Dubrovnik Racing). Petrušić je odnio pobjedu u klasi.

image
Ivan Petrušić (Župa dubriovačka), Frane Jukić (Makarska) i Sandro Babić (Ploče) foto: Tonči Vlašić

image
Đivo Franić (Dubrovnik Racing), Lovro Badurina (Rijeka) i Ivan Sentić (Ragusa Racing) foto: Tonči Vlašić

image
Maro Franić prima pokal iz ruku Dragana Serdena, predsjednik odbora za auto sport HAKS-a foto: Tonči Vlašić

image
Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić

image
Mirko Pendo (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić

image
Ivan Petrušić (Župa dubriovačka) foto: Tonči Vlašić

image
Đivo Franić (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić


Glavna vijest s gostovanja HR vozača u Slovačkoj jesu novi dogovori vodstva Hrvatskog auto i karting saveza, ne samo s domaćinom Slovakia Ringa, već činjenica kako će se ovogodišnja sezona zaključiti vikendom u Mađarskoj, na Hungaroringu krajem listopada, ali i činjenica kako će hrvatski 'krug' i iduće sezone opet gostovati na Slovakia Ringu i Hungaroringu uz nastup na Grobniku, ali i na još najmanje jednoj poznatoj europskoj stazi – austrijskom A1 Ringu, gdje se, kao i na Hungaroringu voze utrke Formule 1.

- Samo uz ovakve staze uz naš Grobnik možemo naprijed – istaknuo je Davorin Štetner, predsjednik HAKS-a.

image
Nikša Stahor, Dragan Serden i Davorin Štetner uz ogradu Slovakia Ringa prate utrku PH foto: Tonči Vlašić

image
Žarko Knego (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić

image
Maru Franiću je na pobjedi u grupi 3 prvi čestitao Nikša Stahor foto: Tonči Vlašić
23. travanj 2024 16:00