StoryEditorOCM
AutomobilizamDUPLA KRUNA |

GOTOVO JE, PRIJE POSLJEDNJE TRKE SEZONE DUBROVNIK RACING OTVORIO ŠAMPANJAC Dubravko Čikor: ‘Naš 25. trofej!‘

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2020. - 19:20
Nova 'kanta' je u subotu, 24. listopada 2020. godine, 'ušetala' u vitrine Auto kluba Dubrovnik Racing, i to ona klupskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama.

- Ako iduće godine budemo opet prvaci na krugu dobit ćemo treću Zlatnu plaketu na krugu. Da, što se tiče naslova klupskog prvaka Hrvatske na krugu, sad, nakon ove pete, pretposljednje utrke sezone sve je jasno. Matematički smo osigurali naslov prvaka. Ovo je naš deseti naslov prvaka Hrvatske na krugu. Osvojili smo ove godine po dvanaesti put naslov prvaka Hrvatske na brdu. Plus imamo tri Kupa Hrvatske, dakle, ovo je našem klubu, koji je osnovan 1993. godine, ukupno 25. trofej - pratio je Dubravko Čikor nastupe svojih na Hungaroringu.

image
Dubrovnik Racing (Nikola Radnjić, Maro Franić, Mirko Pendo i Đivo Franić) foto: Tonči Vlašić


- Osigurali smo naslov prvaka na krugu i prije nego su na stazu izašli auti grupe 4. Da, već nakon 'malih' auta je bilo jasno kako smo obranili naslov prvaka na krugu, kako smo osvojili duplu krunu – istaknuo je Čikor, koji je zbrajao učinke, a potom će predsjednik Auto kluba Dubroivnik Racing o posljednjoj šestoj utrci sezone, koja se vozi sutra, u nedjelju, 25. listopada, od 9.50 sati.

- Što se tiče naših, Maro Franić je prvi, ali nije još osigurao naslov prvaka Hrvatske u grupi 3. Ukoliko bi ostao bez plasmana, a Valter Nežić pobijedio, tad je Nežić prvak. Imat ćemo prvaka i u grupi 4. Zoran Kotromanović vodi, ali Veljko Bubičić još ima izgleda. U preostale dvije grupe ne možemo do naslova – rekao je Čikor.

Kao što je Dubrovnik Racing osigurao naslov prvaka, tako je i Auto klub Ragusa Racing bacila sidro na drugu poziciju. I ona ima razloga za zadovoljstvo. Ostvarila je svoj najveći uspjeh na krugu. Doprvak je Hrvatske. Zadnja trka odlučuje tko će od klubova na kraju sezone stajati na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja. Dubrovnik Racing je već otvorio šampanjac!

image
Dubrovnik Racing je 'došetao' do desetog naslova klupskog prvaka Hrvatske na krugu, ima još 12. naslova na brdu, te tri kupa foto: Tonči Vlašić
18. travanj 2024 04:15