StoryEditorOCM
AutomobilizamSREĆA U NESREĆI |

MIRKO PENDO ‘PROLETIO‘ KROZ CILJ, PREPOLOVIO STABLO I AUTO ‘Super sam. Mogao bih voziti drugu vožnju u Skradinu, samo nemam u čemu!‘

Piše Tonči Vlašić
21. lipnja 2020. - 14:59
Đivo Franić je prvi potrčao. Vidio je kako je Mirko Pendo, klupski kolega, a prije svega veliki prijatelj, izletio sa staze, okrenuo se nekoliko puta u zraku, te udario u stablo, koje je prepolovio'.

- Izlazi, izlazi – vikao je Đivo, koji je već bio odvozio prvu od dvije vožnje 14. Nagrade Grada Skradina, prve brdske utrke nove sezone, te čekao ostale u cilju. Sekunde su, priča poslije Đivo, bile u tom trenutku poput godine. Srećom, nakon svega nekoliko 'godina' iskusni vozač Dubrovnik Racinga je izašao iz 'ruševine' od auta.

- Sve je u redu. Nije mi ništa – kazao je Pendo nakon čega je Đivo mogao odahnuti, kao i svi ostali.

- Negdje pred kraj utrke sam osjetio problem, ali sam nastavio, te sam uspio proći kroz cilj, a tad sam osjetio kako je sve puklo. Samo me je 'bacilo', okretao sam se u zraku, vrtio. Bilo je najvažnije da ne udarim s mojom stranom, i srećom nisam. Udario sam s drugom – pričao je Pendo poslije u 'boksu'. Sjeo je na gume u kamionu. Uzeo mobitel, te okrenuo broj supruge.

image
Sjeo na gumu. Kaže Mirko Pendo, vozač Dubrovnik Racinga, dobro sam. Nastradao je samo auto foto: Tonči Vlašić

image
Mirko Pendo priča kako je držao volan, ali kako nije uspio ništa napraviti kad je prošao kroz cilj, kako ga je 'bacilo'... do njega njegov mali. I on sluša kako tata prepričava što se dogodilo. Najvažnije, sve je dobro finulo foto: Tonči Vlašić


- Prvo sam je pitao kako je, onda sam joj rekao kako sam završio prvu vožnju, ali kako druge neće biti jer sam izletio – sliježe ramenima Pendo. U 'boks' su dolazili ostali vozači, članovi ekipa, znani i neznani, a svatko s pitanjem: Kako si?

I kad je sve super i sve za pet s Pendom, na dnevni red je stigao auto, Citroen AX Gti.

- Nabavio sam ga prošli tjedan. Išao u Sloveniju radi njega. Bio sam najbrži na treningu u klasi. Kupio jučer nove gume. Želio biti danas brži nego na treningu... Šteta auta. Prošle godine izletim u Cazinu, sad u Skradinu. Izljetao sam i prije toga. Je li prije bilo gore ili danas, a ne znam. Sve se odigralo tako brzo. Nemaš vremena u tom trenutku mislit, tj. ne možeš ništa napravit – govori Mirko, a svako malo netko dolazi, te ga pita za zdravlje.

- Super sam. Mogao bih voziti drugu vožnju, samo nema sa čime – smije se Pendo.

Đivo Franić viče kako će mu on dat svoj auto da vozi do kraja sezone.

- Prepao me je. 'Umro' sam kad sam vidio kako je izletio, kako je letio i kako je sletio. Uf, glavno da je dobro. To je najvažnije – naglasio je Đivo.

Lim se može popraviti – istaknuo je službeni spiker. I njemu je laknulo kad je doznao kako je s Pendom sve u najboljem redu. 

image
I dok su drugi pošli na drugu vožnju, Mirko Pendo je ostao u 'boksu' foto: Tonči Vlašić
24. travanj 2024 15:15