StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVAČKI VJESNIK NA TREĆOJ BRDSKOJ UTRCI PRVENSTVA HRVATSKE

OPET SE DOGODILO Na stazi Kotor Trojica, kao i na Sljemenu prije tri tjedna, trojica iz naše županije na pobjedničkom postolju!!!

3. lipnja 2019. - 00:52
Dogodilo se prvi put u povijesti na Sljemenu, prije tri tjedna na prvoj utrci (n)ove sezone, 2019., a dogodilo se i sad u Kotoru, na trećoj brdskoj utrci sezone. Opet na pobjedničkom postolju utrke prvenstva Hrvatske samo klubovi iz Dubrovačko - neretvanske županije. Opet, kao i na Sljemenu, klupski: 1. Dubrovnik Racing, 2. Župa dubrovačka, a 3. Ragusa Racing. Tako je i u ukupnom poretku za naslov klupskog prvaka Hrvatske nakon tri od devet utrka sezone!

Na stazi Kotor - Trojica, dugoj 4.350 metara, na kojoj je ukupnu pobjedu ostvario Domagoj Petreković (Zanatlija), drugi je bio Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing). ​Stijepo Manenica (Dubrovnik Racing) je opet odnio pobjedu u grupi. Opet je, kao i u Skradinu, bio najbrži u grupi N u kojoj je treće mjesto zauzeo Đivo Franić (Dubrovnik Racing). U grupi A slavio je Filip Magdić (SAK), a drugi bio Ante Alduk (Dubrovnik Racing), dok je u grupi E prvi bio Pereković, a treći član Župe dubrovačke Mario Jurišić.

Članovi tri kluba Dubrovačko-neretvanske županije osvojili su i više od polovice svih nagrada u klasama: Maroje Batina (Dubrovnik Racing) je slavio u klasi 1 u kojoj je drugi bio Ivan Petrušić (Župa dubrovačka). Zatim, Đivo Franić (Dubrovnik Racing) je bio najbolji u klasi 2 u kojoj je drugi bio Ivan Sentić (Ragusa Racing). Manenica je bio najbolji u klasi 4, a Niko Pijević (Župa dubrovačka) treći u klasi 6 dok je Đuro Žmirak (Ragusa Racing) bio prvi, a Mihael Ivan Bjelopera (Ragusa Racing) drugi u klasi 7. Alduk (Dubrovnik Racing) je zauzeo drugo mjesto u klasi 8, Tomas Tomscany (Dubrovnik Racing) treće u klasi 15, dok je Mario Jurišić (Župa dubrovačka) bio prvi, a Maro Franić (Dubrovnik Racing) drugi u klasi 16. Pobjede u klasi ostvarili su i Denis Nišević (Župa dubrovačka) koje je bio prvi u klasi 17 te Szasz u klasi 20.

Utrka u Kotoru osim za prvenstvo Hrvatske bodovala se i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, zatim prvenstvo Crne Gore, te Kup Kotora. Nastupilo je stotinjak vozača iz pet država. Iduća četvrta utrka prvenstva Hrvatske vozi se u Sloveniji, i to u Gorjancima od 14. do 16. lipnja. 
19. travanj 2024 21:28