StoryEditorOCM
AutomobilizamMEĐUNARODNA BRDSKA AUTO UTRKA 20. NAGRADA DUBROVNIKA - MEMORIJAL 'ŽELJKO ĐURATOVIĆ' NA STAZI KOMOLAC - BRGAT

SVE JE SPREMNO ZA UTRKU ODLUKE, AUTO KLUB DUBROVNIK RACING PODIJELIO PLAKETE 'Dubrovački vjesnik je o dubrovačkim automobilistima pisao i prije nego su osnovali Klub'

6. listopada 2019. - 13:41
Sve je spremno za 20. Međunarodnu brdsku auto utrku Nagrada Dubrovnika – Memorijal 'Željko Đuratović' u godini u kojoj Auto klub Dubrovnik Racing slavi 25. rođendan. Otvaranje je bilo u 10.30 sati. Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga i legenda hrvatskog automobilizma zahvalio je svima koji su pomogli Klubu te organizaciji utrke. Podjeljene su plakete – Dubrovački vjesnik je među laureatima. Dobio je plaketu za dugogodišnju suradnju i doprinos u ostvarivanju programskih aktivnosti Auto kluba Dubrovnik Racing.

- Dubrovački vjesnik je o dubrovačkim automobilistima pisao i prije nego su osnovali Klub – podsjetio je Jadran Kapor, koji je pratio u Dubrovačkom vjesniku nastupe dubrovačkih automobilista prije osnivanja kluba te u njegovim prvim godinama rada.
Auto klubu Dubrovnik Racing čestitao je na svim uspjesima i čelni čovjek Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, a u ime Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Mata Frankovića.

Ukupno 73 vozača su na startnoj listi. Domagoj Pereković (Zanatlija) imao je najbrže vrijeme na treningu, Mađar Norbert Nagy drugo, Dejan Dimitrijević (Velika Gorica) treće, Stijepo Manenica (Dubrovnik Racing) četvrto... među deset najboljih su još dva vozača Dubrovnik Racinga – Žarko Knego je imao osmo vrijeme, a Niko Pulić deveto.... Pereković je stazu Komolac – Brgat dugu 3260 metara prošao za 1:40,238, 0,606 sekundi brže od Nagyja..

Dubrovačko brdo je posljednja deveta utrka sezone. Odlučuje o klupskom prvaku Hrvatske na brdu (Župa dubrovačka ili Dubrovnik Racing), državnom prvaku u kategoriji I (Domagoj Pereković iz Zanatlije ili Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice), te o državnim prvacima u grupi N (Đivo Franić ili Maroje Batina, obojica članovi Dubrovnik Racinga) i grupi A (Niko Pulić iz Dubrovnik Racinga ili Mario Barović iz Župe dubrovačke).

Župa dubrovačka ima 8,5 bodova više od Dubrovnik Racinga. Župa dubrovačka juri svoj prvi naslova klupskog prvaka, a Dubrovnik Racing petu uzastopnu titulu klupskog prvaka na brdu, a ukupno dvanaestu. Nitko više se ne može umješati u borbu za naslov. Treća mjesto drži uoči zadnje utrke Ragusa Racing, koja bi taj uspjeh trebala potvrditi bez većih problema na stazi od Komolca do Brgata. Pereković je u prednosti ispred Dimitrijevića, ali ako ne završi utrku... Pulić ima bodovnu prednost ispred Barovića...

Prva od dvije utrke počinje točno u podne. 
17. travanj 2024 10:18