StoryEditorOCM
AutomobilizamNA STAZI KOMOLAC - BRGAT ODRŽAVA SE POSLJEDNJA BRDSKA AUTO UTRKA PRVENSTVA HRVATSKE 2019. GODINE

ŽIRI PRIHVATIO PRIJAVU ŽUPE DUBROVAČKE Hoće li se sad žaliti Dubrovnik Racing ili će se o prvacima odlučiti na stazi?

5. listopada 2019. - 14:37
Žiri je donio odluku - prihvaća se prijava Auto kluba Župa dubrovačka te će njezini vozači nastupiti na Međunarodnoj brdskoj auto utrci 20. Nagradi Dubrovnika 2019. - Memorijal 'Željko Đuratović'. Hoće li se na tu odluku na kraju žaliti Auto klub Dubrovnik racing još nije poznato. 

Podsjetnik, glavni sportski događaj ovog vikenda u Dubrovniku je posljednja brdska utrka prvenstva Hrvatske u 2019. godini. Na stazi Komolac - Brgat odlučuje se o klupskom prvaku Hrvatske na brdu (Župa dubrovačka ili Dubrovnik Racing), državnom prvaku u kategoriji I (Domagoj Pereković iz Zanatlije ili Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice), te o državnim prvacima u grupi N (Đivo Franić ili  Maroje Batina, obojica članovi Dubrovnik Racinga) i grupi A (Niko Pulić iz Dubrovnik Racinga ili Mario Barović iz Župe dubrovačke).

Župa dubrovačka ima 8,5 bodova više od Dubrovnik Racinga. Nitko više se ne može umješati u borbu za naslov. Treća mjesto drži uoči zadnje utrke Ragusa Racing, koja bi taj uspjeh trebala potvrditi bez većih problema na stazi od Komolca do Brgata. Pereković je u prednosti ispred Dimitrijevića, ali ako ne završi utrku... Pulić ima bodovnu prednost ispred Barovića...

U utorak, 1. listopada, objavljene su liste prijava. Na njima nije bilo vozača Župe dubrovačke. Dubrovnik Racing, organizator utrke, ističe kako nije dobio prijavu Auto kluba Župa dubrovačka do roka, koji je istekao u petak, 27. rujna, u 24 sata.

- Prijavu za nastup smo poslali poštom u petak, 27. rujna. Platili smo startnine. Potvrdu pošte o zaprimljenoj pošiljci imamo. Potvrde o plaćenoj startnini imamo. Sve smo napravili po pravilima. Auto klub Dubrovnik Racing, koji je organizator posljednje brdske utrke prvenstva Hrvatske, 20. Međunarodne Nagrade Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović, poziva se na pravila FIA-e, a tamo osim onoga što su oni istaknuli stoji i kako se prijave, koje stignu nakon što je lista prijava objavljena, mogu prihvatiti. Naravno, ako su poslane u roku, a što smo mi napravili. Zatim, u srijedu, 2. listopada, malo iza 13 sati dobili smo potvrdu kako je naša prijava stigla te kako je Auto klub Dubrovnik Racing može preuzet – isticao je Marijo Barović te tada još rekao:

- Ponavljam, napravili smo sve po pravilima. Očekujem kako ćemo biti uvršteni na startnu listu te kako ćemo nastupiti na posljednjoj brdskoj utrci sezone bez obzira što nas nema sad na listi prijava. Inače, za vašu informaciju prijavili smo za nastup deset vozača.

Prednost organizatora utrke je da ima uvid u sve prijave prije utrke. Dubrovnik Racing nije krio kako je želio da Niko Pulić vozi u istoj klasi u kojoj o Marijo Barović, a sve kako bi u izravnom dvoboju njih dvojica odlučila tko je prvak u grupi A. Na kraju se to neće dogoditi jer je Barović prijavu poslao za nastup u klasi A6, u kojoj je nastupao i prije, dok su u Dubrovnik Racingu mislili kako će poći u klasu A8 te su u nju prijavili Nika Pulića. Gledajući listu prijava u klasi A6 Dubrovnik Racing ima prijavljena dva svoja vozača, Mirka Penda i Hrvoja Čikora. 

- Meni treba 21,5 bod za naslov prvaka u grupi A, a za to mi treba pobjeda u klasi A6 te biti među osam najboljih u grupi. Da, znam kako su željeli da Pulić i ja budemo u istoj klasi te da naš izravan dvoboj odluči o prvaku. Međutim, zašto Pulić nije u Buzetu sjeo u moju klasu, a mogao je već tada. Zatim, ja sam ostao u svojoj klasi u kojoj sam vozio cijelu sezonu – isticao je Barović.

Župa dubrovačka juri svoj prvi naslova klupskog prvaka, a Dubrovnik Racing petu uzastopnu titulu klupskog prvaka na brdu, a ukupno dvanaestu.

U žiriju natjecanja su Ivica Pivčević, član splitskog SAK-a, Berislav Čegelj, član Auto kluba INA Delta Zagreb te Pero Radonjić iz Auto moto saveza Crne Gore, koji su cijelo jutro potrošili na odluku. Dubrovnik Racing smatra kako je Župa dubrovačka pogriješila i zbog toga je pitanje hoće li na kraju uložiti apel (žalbu) nakon što je žiri dao zeleno svjetlo te dozvolio nastup Župe dubrovačke. 

Utrke koje odlučuju o četiri od ukupno šest naslova državnog prvaka, klupskom te tri pojedinačna, voze se u nedjelju, 6. listopada, od 12 do 18 sati (svečano otvaranje je u 10.30 sati). Dva naslova već imaju vlasnika - Mađar Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) je prvak u kategoriji II, a Marijo Jurišić (Župa dubrovačka) u grupi E. Danas su na rasporedu službeni treninzi.
20. travanj 2024 06:06