StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

ANTE TOMIĆ ZABLISTAO U ‘SVOJOJ‘ BLAUGRANI Dubrovčanin sjajan, ali ništa od finala natjecanja, kojeg je osvojio sedam puta!

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2020. - 21:09
Ante Tomić je sa svojim novim klubom, Joventutom, došao u Blaugranu, zablistao u 'zeleno crnom' dresu u dvorani u kojoj je proveo osam godina života, ali unatoč tome nije dočekao radost u domu Barcelone, te neće igrati u finalu Katalonske lige, koju je s Barcelonom osvojio sedam puta. MoraBanc Andorra je bila bolja od Joventuta sa 77:75 te se plasirala u finale. Oba slobodna bacanja za MoraBanc Andorru postigao je Senglin nakon čega je Bassas pokušao tricom donijeti radost Joventutu, ali nije uspio...

Joventut je, ističu španjolski mediji, skupo platio loše prvo poluvrijeme, te 'crnu rupu' u posljednjoj četvrtini, kad je svog rivala nizom grešaka vratio u život.

MoraBanc Andorra je na poluvremenu vodila s 39:31, ali je sve brzo izgubila, što više, Joventut je napravio 14:0 u trećoj, koju je dobio s 29:14, te zadnju četvrtinu dočekao s plus 7 (60:53). Vodio je u zadnjoj četvrtini sa 66:59 nakon čega je uslijedila spomenuta 'crna rupa' u kojoj je suparnik napravio 13:4, te ponovno stigao do vodstva, koje je znao sačuvati tricama Tysona Péreza i Palssona. Na kraju je bio mirne ruke kad su se izvodila slobodna bacanja.

Perez je sa 14 koševa bio prvi strijelac pobjedničkog sastava, a Tomić prvo ime Joventuta i, složni su svi, utakmice. Postigao je 22 koša, imao 10 skokova, ubacio svih osam slobodnih bacanja, ali to nije bilo dovoljno za slavlje u njegovoj prvoj službenoj utakmici u dresu Joventuta.
18. travanj 2024 03:18