StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

DUBROVNIK ‘NARASTAO‘ 4 METRA I 10 CENTIMETARA Prvoj momčadi priključena i četiri igrača sa šireg spiska kadetske reprezentacije!

Piše Tonči Vlašić
26. kolovoza 2020. - 22:24
Košarkaški klub Dubrovnik je objavio na društvenim mrežama kako su Filip Šimovic i Domagoj Vrkič njegovi novi članovi. Krilni centar Šimović, koji je prošle sezone igrao za zagrebačku Dubravu, visok je 204 centimetra, ima 25 godina, dok je 23-godišnji Vrkić centar, koji je visok 206 centimetara, i koji stiže iz riječkog Škrljeva.

- Oba igrača predstavljaju velika pojačanja za naš klub u slijedećoj sezoni, a s obzirom da postoji mogućnost da još jedno zvučno ime potpise za naš klub, sigurno ćemo igrati zapaženu ulogu u nadolazećoj sezoni – piše Košarkaški klub Dubrovnik, član Prve hrvatske lige, tj. drugog razreda.

Vrkić je Zadranin, koji je osim za Škrljevo igrao za matični Zadar, zatim Šibenik, Alkar i Vrijednosnice Osijek. Nastupao je za U14, U16, U18, te U-20 reprezentaciju Hrvatske. Već je nosio dres Dubrovnika, i to na turneji po Kini. Šimovića Dubrovnik ne pamti po dobru. Prije dvije sezone u dresu Dubrave bio je 'najveći krivac' što nije uspio izboriti plasman u najveći rang, HT Premijer ligu.

image
Filip Šimović (Dubrava) i Nikola Došen (Dubrovnik) u Gospinom polju u sezoni 2018./19. 


Nova sezona u Prvoj hrvatskoj ligi počinje 10. listopada. Dubrovnik u 1. kolu dočekuje Kvarner 2010., koji je 'uskočio' umjesto splitskog Universitasa, koji je odustao nastupa u drugom razredu u kojem igra ukupno dvanaest klubova. Osim Dubrovnika i Kvarnera 2010. članovi su još Jazine Arbanasi, Bosco, Dinamo Zagreb, Omiš Čagalj Tours, Samobor, Pula 1981., Ribola Kaštela, Zapruđe, Sesvete i Cedevita Junior u koju je ovog ljeta prešao Dubrovčanin Petar Dubelj.  

- Prvoj momčadi, koju vodi Maro Lučić, pomoćnik mu je Husnija Habul, priključena su četiri naša kadeta, koji su na širem spisku kadetske reprezentacije. To su Mateo Tomašević, Matija Zorić, Martin Mucić i Petar Miović - rekao je Darko Kunce, šef struke dubrovačkog kluba. 
17. travanj 2024 13:48