StoryEditorOCM
KošarkaJUNIORSKO PH |

NAKON PORAZA NA GRIPAMA DOBILI OBJE KOD KUĆE Juniori Željka Vreće u Gospinom polju oba puta napravili preokret

Piše Tonči Vlašić
18. siječnja 2021. - 20:57

Dvije pobjede i poraz – to je učinak Dubrovnika na startu nove sezone u južnoj skupini Prve hrvatske juniorske lige u kojoj je ukupno osam sastava.

Dubrovnik je na startu poražen sa 118:53 od vršnjaka Splita na Gripama, a potom je u Gospinom polju prvo slavio u utakmici 2. kola protiv Diadore sa 64:61 nakon što su gosti tri minute prije kraja imali devet koševa viška, a potom je u unaprijed odigranoj utakmici 6. kola bio uspješniji od Voštarnice sa 71:62 nakon što su gosti imali na poluvremenu vodstvo 40:33.

Pod vodstvom Željka Vreće Dubrovnik je protiv Splita igrao u sastavu Luka Kriste (13), Jakov Vujičić (8), Bruno Matušić, Frano Maštrapa (3), Ante Prkačin, Martin Mucić (7), Denis Mehić (3), Matija Zorić (4), Matija Koprivica (3) i Mateo Tomašević (13), protiv Diadore u sastavu: Luka Kriste (12), Martin Mucić (7), Frano Maštrapa (5), Bruno Matušić, Jakov Vujičić (23), Marin Smoljko, Lovre Begić, Orsat Zvone (4), Denis Mehić, Matija Zorić (2), Matija Koprivica i Mateo Tomašević (11), dok su pobjedu protiv Voštarnica izborili Luka Kriste (15), Martin Mucić (3), Frano Maštrapa (12), Bruno Matušić, Jakov Vujičić (28), Marin Smoljko, Lovre Begić, Orsat Zvone, Denis Mehić, Matija Zorić, Matija Koprivica i Mateo Tomašević (13).

U 3. kolu Dubrovnik je gost druge momčadi Zadra (nedjelja, 24. siječnja u 12 sati), a nakon toga bi trebao ugostiti Sonik Puntamiku. U južnoj skupini su još prva momčad Zadra, te Šibenka. Igra se dvokružno, četrnaest kola. Prva tri mjesta vode izravno u dalnje natjecanje, u završnicu prvenstva Hrvatske, dok će četvrti i peti za isto igrati dodatne kvalifikacije.

23. travanj 2024 07:12