StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK

Roko Prkačin otišao u najjaču europsku ligu, u klub koji je preuzo legendarni španjolski košarkaš, NBA prvak, a koji će mu biti i suigrač!

Piše Tonči Vlašić
20. srpnja 2022. - 15:45

Roko Prkačin, najstariji sin Nikše Prkačina, jednog od najboljih dubrovačkih košarkaša svih vremena, legendarnog kapetana Cibone i hrvatske reprezentacije, koji je igrao na čak sedam Eurobasketa, četvrto je pojačanje Girone za debitantsku sezonu kluba u Endesa ligi, španjolskom prvenstvu. Došli su prije njega bekovi, 'Quino' Colomu i Polu Figuerasu, zatim 'Patu' Garinu, a sad 19-godišnji, 207 centimetara visoki Roko, koji je, kao i otac, nosio kapetansku traku Cibone.

Posljednje četiri sezone Roko je igrao za Cibonu, od svoje 15. godine, već s 18 godina nastupio je za seniorsku reprezentaciju Hrvatske - te činjenice ističu španjolski mediji.

- Oduševljen sam što ću igrati u španjolskoj ligi – rekao je Prkačin.

Suigrač će mu biti španjolski velikan, Marc Gasol, trostruki NBA All star igrač, NBA prvak 2019. s Torontom, koji je preuzeo Gironu, uložio u nju, te odlučio pomoći i kao igrač. Povukao j prošle sezone Gironu do Endese lige, sad je cilj ostati u društvu najboljih. 

27. travanj 2024 19:49