StoryEditorOCM
NogometPrisjećanje nogometaša Jure Kordića

Anton Kikaš nas je odveo na turneju po Kanadi

Piše Branko Kuldižan
3. prosinca 2021. - 09:55
Predsjednik Republike Zoran Milanović prije desetak dana odlikovao je Redom kneza Domagoja s ogrlicom Antona Kikaša.  Davor Pongracic/Cropix

U posljednje vrijeme na televiziji, portalima, dnevne i tjedne tiskovine pune su zasluga gospodina Antona Kikaša koji je mnogo pomogao u obrani domovine svojim donacijama. On je pomogao mnogo i sportu posebno Hrvatima u susjednoj Bosni i Hercegovini, tako 1993.godine organizira turneju po Kanadi i Americi novoosnovanom nogometnom klubu Zrinjski iz Mostara.

Na toj turneji za Zrinjski su igrali: Kvesić, J.Kordić, Lugonja, Repar, Ivoš, Pušić, Hrkač, Sušac, Pehar, Vasilj, B.Slišković, Grubišić, Bevanda, Topić, N.Kordić, M.Kordić, M.Slišković, Lončar, Oreč, I.musa, Bogdan, S.Musa, Skoko.

Sve ovo još u dobrom sjećanju je Jure Kordića samog aktera ove nezaboravne turneje.Inače Jure je nogometnu karijeru počeo 1985.godine u Veležu te prošao sve uzrasne kategorije a osnivanjem Zrinjskog 1993.godine prelazi u njihove redove. Kao napadač okušao se kratko vrijeme u Njemačkoj igrajući za SSV Ulm, da bi od 1995. do 1997.igao za Ljubuški, zatim do 2001.godine za Široki Brijeg. Do kraja svoje igračke karijere igrao je još u Premier ligi BiH za Zrinjski i Brotnjo.

Svoj nogometni put okrunio je 21.travnja 1996. godine igranjem reprezentaciju Herceg Bosne kada odlazi u daleki Paragvaj(425 službena utakmica reprezentacije Paragvaja) te protiv njih igra prvu i posljednju službenu utakmicu pod tim nazivom. Manje važan je bio rezultat, 3:0 za Paragvaj ali ostat će zapisano da su na toj utakmici igrali: Ante Marinović, pok.Goran Dukić, Jure Kordić, Tihomir Bogdan, Anđelko Marušić, Ivica Ravlić, Tihomir Skoko, Mirko Babić, Slaven Musa, Boro Matan, Zoran Bubalo, Andrija Sušac, Mladen Bartolović, izbornik - Branko Međugorac.

Njegovim putem nastavio je sin Anđelo koji sa 10 godina prve nogometne korake pravi u Brotnju, zatim u Širokom Brijegu kao kadet i izlazni junior. Nakon toga potpisuje prvi profesionalni ugovor sa GOŠK Gabela koji je tada igrao u Premier ligi BiH a posljednjih godina je u Hrvatskom jesenskom prvaku trečeligaškog juga Jadran Luka Ploče.

19. travanj 2024 16:54