StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

DUBROVNIK SLAVIO U ZADRU Možeš dva puta, ali nećeš treći!

Piše Tonči Vlašić
16. veljače 2020. - 17:31
Nisu uspjele u posljednjem kolu prvog dijela prvog kruga prvenstva kad su ugostile Zadar, a priča se ponovila i u Zadru u posljednjem kolu drugog dijela tog prvog kruga s tim što su tad vodile s 2:1 u setovima i imale meč loptu u četvrtom setu. Na kraju obje bitke 3:2 za Zadar, te su se morale zadovoljiti svaki put sa samo jednim bodom, a bile su oba puta vraški blizu proći dosta, dosta bolje.

Ali, sedam dana poslije tog drugog ogleda u prvom krugu sezone, na istom mjestu, slavi Dubrovnik. Ne, nije opet meč otišao u pet setova, nije prvi put ove sezone Dubrovnik dobio peti set. Kad pobjeđuje onda je to čisto i kratko, te vrijedno sva tri boda. Dubrovnik je usred Zadra na startu drugog kruga, Mini lige za poredak od 1. do 5. mjesta Prve hrvatske lige, bio bolji s 3:0. Ostavio je domaćina u prva dva seta na 20 poena, a u trećem ga je zaustavio na 23 poena. Posljednji poen Dubrovnik je potpisao nakon 71 minute igre, a s njim je preskočio Don Bosco na tablici, njega ‘gurnuo‘ na peto mjesto, te stigao trećem Zadru na samo bod zaostatka.

Prva dva mjesta su odavno rezervirana za zagrebački Dinamo i HAOK Mladost II, ali druga ekipa Mladosti ne može u veći rang jer je u njemu njena prva ekipa, te će Dinamo izravno u Super ligu, a treći na kraju Mini lige će razigravati s predzadnjim iz Super lige za mjesto u najvećem rangu, a baš je Dubrovnik trijumfom u Zadru, koju su pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić izborile Matea Daničić, Mara Šilje, Marijeta Lolić, Petra Ramić, Karla Burđelez, Ivana Marinović, Petra Putica, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Hana Dilberović, Lucija Barač i Gabriela Stipanović, ostao u igri za treće mjesto, i to u svojoj povratničkoj sezoni u Prvu hrvatsku ligu u koju je ušao sa samo jednim ciljem - izboriti ostanak, a o kojem nije razmišljao ni u jednom trenutku.

POGLEDAJTE TABLICU
Poredak Mini lige (klubovi su prenijeli iz prvog dijela međusobne rezultate, ne i one ostvarene protiv klubova koji se bore za poredak od 6. do 10. mjesta, tj. za ostanak): 1. HAOK Mladost II 22 boda/9 utakmica, 2. Dinamo 20 bodova / 8 utakmica, 3. Zadar 9 bodova / 9 utakmica, 4. Dubrovnik 8 bodova / 9 utakmica, 5. Don Bosco 7 bodova / 9 utakmica.

U 2. kolu Mini lige Dubrovnik je slobodan, a u 3. kolu, 29. veljače ili 1. ožujka, dočekuje Don Bosco, koji je u 1. kolu s 3:0 poražen kod HAOK Mladost II.
19. travanj 2024 03:56