StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

IMAMO DVA NOVA PRVOLIGAŠA, A NE TRI Dubrovački Hajduk prvak, Župa dubrovačka HE pobijedila, ali nije dočekala pobjedu Komolca

Piše Tonči Vlašić
28. lipnja 2020. - 00:09
Hajduk je dobio u zadnjem kolu u gostima Naklice, te osvojio naslov prvaka južne skupine Druge hrvatske lige. Iduće sezone će igrati u najvećem rangu. Dubrovački klub je novi prvoligaš. Osnovan je 2014. godine. U šest sezona je iz najnižeg, petog ranga, stigao do najvećeg, prvog!

Uoči 18. kola imao je tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Otok od kojeg je bio međusobno slabiji. Trebao mu je bod kod Naklica za osigurati naslov u slučaju uspjeha Otoka. Uspio je u tome, i to nije osvojio samo bod, već sva tri ostvarivši super uvjerljivu pobjedu – 18:6 - igrajući protiv Naklica u sastavu: Branko Ćubela, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Damir Ilić, Dario Miljević, Pero Miljević, Matko Pendo, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević i Ivo Vidojević.

Kako se sad čeka samo potvrda odluke – nova sezona će imati dvije skupine Prve hrvatske lige s po osam klubova - tako će ne samo Hajduk s drugoligaškog juga u veći rang, nego i drugi, treći i četvrti, a jednu od te tri pozicije i prije zadnjeg kola zgrabio je Komolac, koji je 20 godina stariji od Hajduka. Osnovan je 1994. godine, ali, kao i Hajduk, slavi najveći uspjeh. Iduće sezone će prvi put zaigrati u prvom razredu.

Uoči nastavka sezone, koja je bila prekinuta zbog koronavirusa (prekid je potrajao tri mjeseca, trebalo je još odigrati tri kola), još jedan klub iz naše županije – Župa dubrovačka HE – bio je u igri za mjesto među četiri najbolja, koje vodi u najveći rang. Međutim, kiks kod kuće, poraz od Gorčine s 13:11 u 16. kolu, prvom kolu nakon povratka na teren, doveo je Župu dubrovačku HE da ovisi o drugim rezultatima. Trebala je u zadnjem kolu slaviti kod Vira i dočekati pobjedu Komolca protiv Imotskog. Prvo je uspjela, ali nije dočekala poraz Imotskog u Putnikovićima od Komolca, koji je u 18. kolu igrao u sastavu: Mario Bajo, Srećko Bajo, Ante Farčić, Nikša Krijes, Andro Miljević, Vlaho Monković, Pero Nadramija, Nikola Pavlović, Pero Raić, Maro Soko i Niko Sukno.

image
Srećko Batinić i Ivica Fiorović su sudili ogled između Komolca i Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Ante Farčić (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Komolac - Imotski 12:12 u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Maro Soko (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Srečko Bajo (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Imotski je bodom protiv Komolca izborio mjesto među četiri najbolja, koje donosi plasman u veći rang foto: Tonči Vlašić

image
Srečko Bajo i Niko Sukno (Komolac) foto: Tonči Vlašić

image
Niko Sukno (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Nikša Krijes (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Komolac - Imotski 12:12 u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Vlaho Monković (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić

image
Mario Bajo (Komolac) protiv Imotskog u Putnikovićima foto: Tonči Vlašić


Postranje su svoj premijerni nastup među drugoligašima zaključili na zadnjem mjestu, međutim, ostaje u istom rangu budući će hrvatsko boćanje iduće sezone imati šest prvoligaša više, a zbog čega nitko ne ispada iz niti jednog razreda. Podsjetnik, Metković je ostao prvoligaš, te sad naša županija ima tri prvoligaša.

SEMAFOR Druga hrvatska liga - jug
Rezultati 18. kola, subota, 27. lipnja, Vir
: Vir – Župa dubrovačka HE 11:13, Sinj: Otok – Zlatan otok 19:5, Putnikovići: Komolac – Imotski 12:12, Split: Naklice – Hajduk Rašica 6:18, Srebreno: Postranje – Gorčina 8:16. 

Poredak: 1. Hajduk (Dubrovnik) 39 bodova, 2. Otok 36 bodova, 3. Komolac 33 boda, 4. Imotski 33 boda, 5. Župa dubrovačka HE 32 boda, 6. Vir 26 bodova, 7. Gorčina 24 boda, 8. Zlatan otok 19 bodova, 9. Naklice 13 bodova, 10. Postranje 4 boda.
18. travanj 2024 07:47