StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ISPAO NAJTROFEJNIJI HRVATSKI KLUB Square velikim preokretom na Gripama preskočio Crnicu, koja dolazi u četvrtfinalu u Gospino polje!

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2020. - 21:48
Square je dobio AFC Universitas u Splitu, Futsal Dinamo je kod kuće savladao Uspinjaču Gimku, a Crnica je izgubila u Vrgorcu, i kad se to zna – Futsal Dinamo je skočio sa četvrtog na treće mjesto, Square s petog na četvrto, a Crnica je pala s trećeg na petog. Dakle, Square će biti domaćin u četvrtfinalu, i to Crnici. Jedna utakmica odlučuje. Trebalo bi se igrati već u utorak ili srijedu u Gospinom polju.

Preostala tri para četvrtfinala su Novo vrijeme Apfel (1) – Alumnus (8), Olmissum (2) – Vrgorac (7), te Futsal Dinamo (3) – Uspinjača Gimka (6). I u polufinalu, te u finalu se igra jedna utakmica, a domaćin je uspješniji u ligaškom dijelu prvenstva.


image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić

image
Utakmica AFC Universitas - Square počela je minutum šutnje u spomen na Sinišu Bačića, tajnika Squarea i tehnika hrvatske malonogometne reprezentacije foto: Tonči Vlašić


Zadnje kolo nije odlučivalo samo tko će biti šesti (Uspinjača Gimka) i sedmi (Vrgorac), a svih pet utakmica zadnjeg kola je 'paralo gaće'.

Square je trebao uspjeh u Splitu te posrtanje Futsal Dinama ili Crnice za uhvatiti domaćinstvo u četvrtfinalu, a ukoliko bi oba suparnika pala, 'crveno plavi' su mogli do treće pozicije, te ogleda u četvrtfinalu protiv Uspinjače Gimke. AFC Universitas je pak pratio što se događa u Zagrebu (Almunsu – Olmissum) te u Makarskoj (Novo vrijeme Apfel - Split). U slučaju pobjede Splita – nije smio izgubit od Squarea jer bi ispao u niži rang, nastup bi zaključio na zadnjem mjestu, ali mogao je i do četvrtfinala – poraz Alumnusa, a pobjeda protiv Squarea. Vrlo brzo je bilo jasno kako će Alumnus do pobjede (vodio je 5:0 protiv Olmissuma), a Split je gubio na poluvremenu s 3:0, a na kraju 8:0 za Novo vrijeme Apfel protiv najuspješnijeg hrvatskog kluba, koji tako seli u niži rang.

image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić

image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić

image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić

image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić


Ante Daničić je na Gripama prvi pogodio, i to u 3. minuti, a Antonio Konsuo u 5. minuti, te je Square imao vodstvo 2:0, ali je na ulasku u zadnju minutu prvog poluvremena AFCU je imao tri pogotka viška – 5:2. Do odlaska na odmor Pele je milimetarski preciznim udarcem zatresao mrežu domaćina te je na poluvremenu bilo 5:3 uz dodatak – Marko Kuraja je isključen pri rezultatu 2:2, skrivio je kazneni udarac, kojeg je domaćin iskoristio. Kuraja će propustiti četvrtfinale (Square je protiv AFC Universitasa sačuvao Mirka Hrkača i kapetana Hrvoja Cvjetkovića, koji su imali dva žuta kartona te su preskočili utakmicu na Gripama - kartoni se u doigravanju brišu, samo kazne ostaju).

Domaćin je početkom nastavka opet bio na plus tri (6:3), ali tada kreće Square: Blago Gašpar u 26., Pele u 28., zatim u 29. minuti Pele je spustio za Mara Đuraša, koji je izjednačio na 6:6. Do kraja 11 minuta i 8 sekundi. Dvije minute poslije opet Đuraš, te je Square poveo sa 7:6, a u tom trenutku je već utakmica u Vrgorcu završila – Vrgorac je dobio Crnicu sa 7:6, te su 'crveno plavi' skočili u tom trenutku na četvrto mjesto, a 'gurnuli' šibensku momčad na peto mjesto. Pele je pet minuta i 53 sekunde pogodio za 8:6. Haron Džanković za 9:6... (pod vodstvom trenera Frane Despotovića, na klupi su uz njega bili Mato Cvjetković i Hans Matić, još su igrali Alen Turuk, Adrijan Micevski i Josip Nebergoj, dok jedino u igru ovaj put nije ulazio drugi vratar, Niko Zrilić).

SEMAFOR PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE
Raspored posljednjeg 18. kola ligaškog dijela, petak, 3. srpnja, Sesvete:
 Alumnus – Olmissum 8:4, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Split 8:0, Vrgorac: Vrgorac – Crnica 7:6, Zagreb: Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka 4:3, Split: Universitas – Square 7:9.

Poredak: 1. Novo vrijeme Apfel 38 bodova, 2. Olmissum 36 bodova, 3. Futsal Dinamo 32 boda, 4. Square 31 bod, 5. Crnica 30 bodova, 6. Uspinjača Gimka 23 boda, 6. Vrgorac 23 boda, 8. Alumnus Sesvete 19 bodova, 9. AFC Universitas 13 bodova, 10. Split 10 bodova.

image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić


AFC Universitas će razigravati za ostanak s drugim iz Mini lige za prvaka Druge hrvatske lige. Square se okreće doigravanju u kojem nema popravnog. Tri pobjede donose naslov. Tko će ih nanizati?
20. travanj 2024 14:00