StoryEditorOCM
OstaloKARATE

KAKATO OSVOJIO DVA ZLATA I BRONCU NA DRŽAVNOM U KATAMA ‘Trebali smo biti još bolji!‘

Piše Tonči Vlašić
16. veljače 2020. - 18:34
Tri medalje osvojili su članovi Karate kluba Kakato na prvenstvu Hrvatske u katama, koje se održalo u zagrebačkom Domu sportova. Dajana Mrsić je ponovila prošlogodišnji rezultat. Uvjerljivim pobjedama uzela je zlato u kategoriji veteranke '+35'. Zlato je osvojio i Željo Perković po četvrti put u kategoriji veterani '+35', dok se u kategoriji veterani '+50' okitio broncom.

- Zbog neobjašnjive odluke sudaca nisam ušao u finale te sam se uspjesima kroz repasaž morao zadovoljiti na kraju s trećim mjestom – rekao je Perković.

- Natjecanje se održalo u sjajnoj organizaciji Hrvatskog karate saveza. Nivo organizacije je bio za daleko jače natjecanje nego što je to državno prvenstvo. Inače, što se nas tiče, nastupa našeg kluba, nastupili smo s ukupno osam članova. Osim Dajane i mene natjecali su se Dali Macanović, Asia Vlašić, Marko Radivojević, Marta Bjelica, Zara Hadžović i Antonio Mikulić. Ukupno gledajući nije bio naš dan. Imali smo dosta sportske nesreće. Prvo, zbog promjene u kategorijama tj. uvođenja novih kategorija u disciplini kata, došlo je i do promjene pravila u pojedinim kategorijama za mlađe uzraste tako da nam je Marta Bjelica zbog tehničke pogreške diskvalificirana, a bila je jedan od favorita za nastup u finalu. Zatim, zbog sezone gripe zadnjih desetak dana Asia Vlašić i Marko Radivojević su propustili nekoliko treninga, kao i Zara Hadžović zbog ozljede te su još neoporavljeni nastupili na PH. To je umanjilo kvalitetu njihovih nastupa i mogućnost ostvariti bolji plasman. Ugodno je u Zagrebu iznenadio Dali Macanović, međutim, zbog pogrešne odluke sudaca izgubio je s 3:2 te tako ostao bez repasaža. Od naših mladih predstavnika samo je Asia Vlašić pobjedila u dva meča te ušla u polufinale i u borbu za medalju. Ali, nažalost, izgubila je u polufinalu, te potom i u repasažu te je na kraju zauzela peto mjesto. Dakle, osvojili smo ukupno dva zlata i jednu bronca na državnom prvenstvu u katama, ali pod dojmom smo kako je trebalo biti još bolje, međutim, uz spomenute razloge, ovaj put je nedostajalo za to nešto više samo malo više sportske sreće – istaknuo je Perković, trener i natjecatelj Karate kluba Kakato nakon nastupa u Zagrebu.
18. travanj 2024 21:17