StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NEPTUNAŠI 15. PUT NA MARATONU VUKOVAR - ILOK Najvažnije je sudjelovati te se na taj način prisjetiti žrtve grada heroja

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2020. - 17:17
Uoči puta u Vukovar - Neptunaši su od 2006. neizostavni sudionici veslačkog maratona Vukovar - Ilok u dužini od 36 kilometara foto: Tonči Vlašić
Veslački maraton na rijeci Dunav od Vukovara do Iloka održan je i ove godine u organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar u znak sjećanja na 24. rujna 1991. godine, dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade te trideset i dva člana kluba, koja su svoje živote dali braneći Vukovar i Republiku Hrvatsku. Maraton je dug 36 kilometara. Vesla se u osmercima. Prvi maraton je održan 2004. godine, a Veslački klub Neptun je od 2006. neizostavni sudionik.

Neptun, koji je ove godine nastupio pod vodstvom Srđana Matijaševića u sastavu: Pero Mojaš, Roni Mladinić, Fiip Šiljeg, Maro Marić, Maro Storelli, Maro Kapović, Maro Oblizalo, Tomislav Moretić i kormilar Dominik Moretić, 36 kilometara je izveslao za dva sata, šest minuta i devet sekundi te bio treći u kategoriji veterana, a najbolji u kategoriji veterani 'B'. Prosječna starost dubrovačke posade je ove godine bila 40 godina i tri mjeseca. 

image
Neptunov osmerac - kormilar Dominik Moretić, Pero Mojaš, Roni Mladinić, Fiip Šiljeg, Maro Marić, voditelj Srđan Matijašević, te Maro Storelli, Maro Kapović, Maro Oblizalo i Tomislav Moretić foto: Tonči Vlašić


- Na ovoj regati najvažnije je sudjelovati, proveslati ovu stazu te se na taj način prisjetiti žrtve grada heroja, Vukovara, svih njegovih branitelja i stanovnika koju su podnijeli u Domovinskom ratu - istaknuli su Neptunaši, koje je predvodio Marko Potrebica, predsjednik kluba, ujedno predsjednik Gradskog viječa Grada Dubrovnika.

Na maratonu su nastupili i Metkovci, članovi Neretvanskog gusara, koji su se natjecali u kategoriji gradovi te zauzeli treće mjesto iza posade Grada Osijeka, koja je pobijedila, dok je drugi bio domaćin, Vukovar. Posadu Grada Metkovića činili su Marko Kevo, Marin Deak, Marin Plečaš, Roko Brečić, Josip Tomić, Nikola Petrušić, Željko Deak i Ivan Puljić te kormilar Branimir Mutnjaković. 

Ove godine je maraton najbrže izveslala posada Veslačkog kluba Croatia iz Zagreba, koja je nastupila u otvorenoj konkurenciji (prosječna starost 19 godina i 9 mjeseci). Ciljem je prošla za sat, 49 minuta i 16 sekundi. 
25. travanj 2024 01:19