StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NEPTUNAŠI NA ZAGREB OPENU Šest postolja na Jarunu, svaki dan po tri, ukupno tri srebra i tri bronce

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2020. - 17:11
Šest medalja osvojili su članovi Neptuna na dvodnevnoj međunarodnoj veslačkoj regati Zagreb Open, svaki dan po tri: prvi dan dva srebra i broncu, a drugi dan srebro i dvije bronce.

- Prvog dana Matej Metković je bio drugi u skifu u konkurenciji seniora. Dvije tisuće metara dugu stazu na Jarunu izveslao je za 7 minuta, 12 sekundi i 65 stotinki, točno dvije sekunde i 63 stotinke sekunde sporije od 26-godišnjeg reprezentativca Ivana Pitona, Puljanina u dresu zagrebačke Mladosti, koji je osvojio zlatnu medalju. Srebrni je u skifu bio i Roko Bogdanović, ali u konkurenciji kadeta, dok je broncu izveslao dvojac na pariće mlađih juniora u kojem su bili Maro Mojaš i Toni Pulić. Imali smo prvog dana regate ukupno šest posada u A finalima (Ivana Krištić je bila četvrta u skifu u konkurenciji mlađih seniorki, Lovro Čondrić peti u skifu u konkurenciji lakih seniora, a peti je bio i dvojac na pariće juniora u sastavu Matija Medi i Jan Ivan Miošić), te jednu posadu u ‘B’ finalu (dvojac bez juniora, Antonio Štrman i Roko Mucić, bili su drugi, tj. sedmi ukupno) – rekao je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

image
Neptunaši na Jarunu foto: Tonči Vlašić


Drugog dana pod vodstvom trenera Pava Bečića, Lovra Čondrića, natjecatelja koji je ujedno trener škole veslanja, te profesora Mladena Marinovića, srebrni je bio dvojac na pariće lakih seniora (Toni Crnjak i Lovro Čondrić).

- Bolja je bila samo posada riječkog Jadrana. Do bronce je u konkurenciji seniora stigao dvojac na pariće (Matej Metković i Pero Kukuljica). Samo su dvije reprezentativne posade Slovenije bile uspješnije – naglasio je Kapović.

image
Matej Metković u ‘sendviču’ braće Sinković – Neptunaš sa zlatnim veslačima, Valentom i Martinom, na zagrebačkom Jarunu foto: Tonči Vlašić

image
Toni Crnjak, veslač Neptuna foto: Tonči Vlašić

image
Pavo Bečić, Lovro Čondrić, Pero Kukuljica i profesor Mladen Marinović foto: Tonči Vlašić


Utrka je bila super zanimljiva – srebrni Slovenci su 2000 metara izveslali za 6:38.51, brončani Neptun za 6:39.41, a četvrta posada zagrebačke Trešnjevke za 6:39.87.

- Drugu broncu su u nedjelju osvojii Antonio Štrman i Roko Mucić, i to kao članovi četverca bez u konkurenciji juniora. Veslali su skupa s Matejom Stilinom i Goranom Mirićem, članovima riječkog Jadrana. Zatim, treći u ‘B’ finalu, ukupno deveti, bio je dvojac na pariće juniorski (Lucija Mazić i Nika Sebastijan). Dvojac na pariće kadeta (Roko Negodić i Roko Bogdanović) zauzeo je četvrto mjesto u svojoj skupini, ukupno je imao deseto najbolje vrijeme, dok je juniorski dvojac na pariće (Matija Medi i Jan Ivan Miošić) bio šesti u 'A' finalu – rekao je tajnik Neptuna.

image
Toni Crnjak i Lovro Čondrić, veslači Neptuna foto: Tonči Vlašić


Vikend prije Neptunaši su odradili prvi nastup nakon prisilnog 'odmora' zbog koronavirusa. Nastupili su na prvoj regati Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije, koja je održana 27. lipnja u Splitu. Posljednji nastup prije proglašenje pandemije, a zbog čega su potom više od dva mjeseca bili na 'suhom', imali su 7. ožujka, također u Splitu na prvoj regati Kupa Dalmacije.
18. travanj 2024 01:29