StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NOVA ŽETVA MEDALJA NEPTUNA Sa 14 medalja u samom vrhu ukupnog poretka druge regate Kupa Dalmacije

Piše Tonči Vlašić
12. srpnja 2020. - 10:31
Neptun se može pohvaliti sa 14 medalja osvojenih na drugoj regati Kupa Dalmacije, koja je održana u Kaštel Kambelovcu, a koja od ove godine nosi naziv Memorijal Ivan Jerčić i Toni Čavka u spomen na prerano preminule kaštelanske veslače. Članovi dubrovačkog kluba izveslali su jedno zlato, osam srebrnih te pet brončanih medalja. 

Zlatna je bila jola u konkurneciji kadeta u sastavu Dominik Lalatović, Josip Papak, Roko Sekondo i Ivan Ban, te kormilar Leonard Pezo

- Ukupno smo bili četvrti u konkurenciji petnaest klubova. Uz jedanaest dalmatinskih klubova sudjelovali su i članovi dva zagrebačka kluba, Trešnjevke i Zagreba, zatim riječkog Jadrana, te Rame. Bili smo drugi u konkurenciji juniora i kadeta, a treći u konkurenciji seniora. Ukupno smo skupili 125 bodova, samo tri manje od zadarskog Jadrana, koji je bio treći u ukupnom poretku klubova. Na prva dva mjesta regate bili su splitski klubovi, prvi je bio Mornar sa 165, a drugi Gusar sa 156 bodova. Peta je bila Marina Kaštela, domaćin regate, koja je skupila 53 boda... - istaknuli su Neptunaši. 

Srebrni od Neptunaša bili su dvojac na pariće seniorki (Lucija Mazić i Nika Sebastian), jola mlađih kadeta (Marko Čučković, Ivan Ban, Pavo Krištić, Duje Golemac, kormilar Marin Cvjetović), juniorski dvojac bez (Antonio Štrman i Roko Mucić), zatim dvojac na pariće u konkurenciji kadeta (Roko Negodić i Ivan Pecotić), te četiri skifa, jedan kadetski: Roko Bogdanović i tri seniorska: Nika Sebastian, Lovro Čondrić i Toni Crnjak, dok su četiri posade dvojca na pariće bile brončane  (seniorski: Toni Crnjak i Lovro Čondrić, juniorski: Matija Medi i Jan Ivan Miošić, mlađe juniorski: Maro Mojaš i Toni Polić, te mlađe kadetski: Ante Pinčević i Luka Štrman), a broncu je izveslala i Lucija Mazić u skifu u konkurenciji mlađih juniorki.

Treća regata Kupa Dalmacije održat će se 29. kolovoza u Splitu u organizaciji Gusara (Memorijal Perica Vlašić).
20. travanj 2024 08:43