StoryEditorOCM
OstaloKARATE

‘Prekrasan je trenutak kad stojiš na vrhu pobjedničkog postolja i slušaš Lijepu našu tebi u čast!‘ - istaknuo je Željo Perković, dvostruki prvak Balkana

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2023. - 13:45

Nedavno je ostvario rezultat karijere. Najuspješniji natjecatelj u povijesti veteranskih prvenstava Hrvatske, Željo Perković, član dubrovačkog Kakata, osvojio je prije dva tjedna srebro i broncu na 13. Svjetskom prvenstvu u Shotokan karateu, koje se održalo u Uzbekistanu, u Taškentu, a sad se u Albaniji, u Tirani, na Prvenstvu Balkana dva puta svirala Lijepa naša u njegovu čast.

- Dvostruki sam prvak Balkana u kategoriji natjecatelja iznad 45 godina. Osvojio sam zlato u katama, te u borbama u kategoriji do 75 kilograma - javio se Perković s lijepim vijestima iz Tirane. 

Njegova druga i treća medalja s Prvenstva Balkana. Prve zlatnog sjaja. Prvu medalju osvojio je u katama prošle godine kad je domaćin prvenstva bio Beograd. Stajao je odmah do prvaka, bio srebrni. 

- Tad sam odlučio kako ću iduće godine, ako budem u prilici, nastupiti i u borbama, a ne samo u katama. Lani zbog straha od ozljede prijavio sam se samo za kate. Naime, imao sam tad samo pedesetak dana za pripremu budući sam prije toga mjesec i pol dana hodao uz pomoć štaka. Ovaj put sam imao dosta više vremena za pripremu, ali formu sam tempirao za Svjetsko prvenstvo. Iako sam bio super zadovoljan ostvarenim u Taškentu, moj najveći uspjeh, nisam opet želio propustiti nastup u Tirani bez obzira što je bilo malo vremena nakon povratka sa SP-a za odmoriti se i spremiti se - istaknuo je Perković.

- Prekrasan je trenutak kad stojiš na vrhu pobjedničkog postolja i slušaš tvoju himnu tebi u čast - dodao je Perković.

Hrvatska reprezentacija je prvog dana Prvenstva Balkana osvojila četiri medalje, dvije zlatne, po jednu srebrnu i brončanu. Obje zlatne zahvaljujući Perkoviću. 

27. travanj 2024 06:49