StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

PRVAK UZVRATIO MANTOVI Ne ide Daničića, Kuraju i ostale u zadnje vrijeme, samo bod u pet utakmica, a četiri su igrali kod kuće

Piše PSD.
6. siječnja 2021. - 18:38

Dobili su prve dvije utakmice kod kuće, a potom osvojili samo bod u iduće četiri. To je ujedno jedini bod koji su uzeli u zadnjih pet utakmica. Loš niz Saviatesta Mantove - sastava za kojeg igraju dvojica Dubrovčana, Ante Daničić i Marko Kuraja, zatim još dva bivša igrača Squarea (Mirko Hrkač i Blago Gašpar), a vodi Frane Despotović s kojim su dubrovački 'crveno plavi' zaključili prošlu sezonu u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske - počeo je u gostima kod Pescare (poraz 5:4), nakon toga kod kuće, redom, između Božića i Nove godine: poraz 3:2 od Came Dosson, pa bod - 4:4 protiv Padove, te početkom ove godine, prije tri dana, poraz 3:2 od Aniene, a sad je sva tri boda u Mantovi uzeo Pesaro, i to je u utakmici 14. kola talijanskog prvenstva slavio s 5:2.

Pesaro je branitelj naslova, te trenutno drugoplasirani sastav lige, kojeg je Saviatesta Mantova dobila na startu sezone sa 4:2 u godtima. Pamti se ta utakmica po tri gola Daničića. Sad je Pesaro uzvratio. Vodio je 1:0, na poluvremenu 3:1, Saviatesta Mantova je došla na pogodak zaostatka u 25. minuti te jurila izjednačenje. Devet minuta poslije drugog pogotka domaćina, a šest minuta prije kraja utakmice, Pesaro je po drugi put imao dva pogotka viška, a sa zvukom sirene, koja je označila kraj utakmice, potvrdio pobjedu petim pogotkom.

Igrala su obojica Dubrovčana, i obojica su požutila. Prvo Kuraja u 12. minuti, a Daničić u 22. minuti.

Saviatesta Mantova je deseta s 13 bodova iz 12 utakmica, Pesaro je drugi, ali sad s 28 bodova iz 14 utakmica. Na vrhu je Acqua e Sapone s 34 boda iz 13 utakmica... Osam najboljih će na kraju igrati doigravanje za prvaka. 

Idući nastup Daničić, Kuraja i ekipa imaju 12. siječnja. Saviatesta Mantova je gost Signor Prestita, sastava koji također ima 13 bodova iz 12 utakmica te zauzima deveto mjesto.

Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

19. travanj 2024 15:07