StoryEditorOCM
OstaloPRVA MALONOGOMETNA LIGA

SQUARE - OLMISSUM, DERBI 13. KOLA, U GOSPINOM POLJU Vraćaju se...  

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2020. - 18:21
Počelo je godinu remijem 3:3 protiv Uspinjače Gimka u Gospinom polju, prvim gubitkom bodova kod kuće, a nakon čega je upisao i prvi domaći poraz, i to od Futsal Dinama 1:3, dok je na prvom gostovanju ove godine izgubio prošli vikend u Šibeniku od Crnice s 3:8.

Prošlu godinu zaključio je na drugom mjestu sa samo bodom manje od lidera, momčadi Novo Vrijeme Apfel, branitelja naslova, kojeg je dobio usred Makarske. Međutim, nakon samo jednog boda od ukupno devet u 2020. godini Novo Vrijeme Apfel je pobjeglo. Ima sedam bodova više, a ispred Squarea su se ‘ubacili’ u međuvremenu i Olmissum, te Crnica.

Upravo o ta dva sastava, koja su ga ‘izgurala’ s drugog mjesta, te potisnula na četvrto, najviše razmišljaju u Gospinom polju proteklih dana. Traže razloge poraza od Crnice, a spremaju se za derbi s Olmissumom, koji im je gost u subotu.

- Nažalost, sve ono dobro što smo napravili u prvom dijelu, ‘prosuli’ smo u prva tri kola ove godine – istaknuo je Antun Bačić, trener Squarea. Dubrovački ‘crveno plavi’ ne pamte po dobru ni gostovanje kod Olmissuma. U Omišu su izgubili u prvom dijelu sa čak 0:5. Sad su domaćini. U Gospinom polju su dobili Crnicu, sad žele i Olmissum.

- Rezultati potvrđuju kako je Olmissum jedna od naših najboljih momčadi. Igrali su finale Kupa, u prvenstvu su drugi na tablici. Imaju odličnog trenera, odlične igrače, odlične uvjete za rad, te sve to donosi rezultat. Mi nakon tri loše utakmice ne smijemo gledati protiv koga igramo, već moramo ostvariti prvu pobjedu u 2020. godini jer smo, s obzirom na naše ciljeve, došli u jednu lošu situaciju - rekao je trener dubrovačkog sastava.

A peti im se Futsal Dinamo približio na pet bodova, Vrgorac je šesti sa sedam bodova manje. Nitko ne sumnja kako će Square igrati u doigravanju za prvaka. Pitanje je samo s koje će pozicije krenuti. Na kraju 2019. razmišljali su o ‘jedinici’, a sad su u situaciji da moraju braniti mjesto među četiri najbolja, a što donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji.

- Dobra vijest je da reprezentativci, Maro Đuraš i Ante Daničić, treniraju s nama posljednjih 20-ak dana te su blizu povratka. Kako stvari stoje obojica će biti u sastavu protiv Olmissuma, naravno, ne možemo odmah od njih očekivati da budu oni stari, ali svakako je njihov povratak veliki plus. Zatim, vraća nam se i Matej Perović, koji je propustio Šibenik zbog crvenog kartona kojeg je dobio protiv Futsal Dinama. Dakle, kadar se kompletira i to veseli uoči posljednjih šest utakmica ligaškog dijela sezone - naglasio je Bačić.

Derbi kola između Squarea i Olmissuma igra se u subotu, 22. veljače, u Gospinom polju s početkom u 20.30 sati.

PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Ispred Squarea, koji ima 21 bod, su Novo vrijeme Apfel s 28 bodova, Olmissum s 27 bodova, te Crnica s 25 bodova, a iza 'crveno plavih' su Futsal Dinamo sa 16 bodova, Vrgorac sa 14, Alumnus s 12, Uspinjača i AFC Universitas s po 10, dok je Split posljednji sa 6 bodova.

U ostalim utakmicama 13. kola Universitas dočekuje Novo vrijeme Apfel, u Vrgorac stiže Alumnus, u Šibeniku Crnica igra protiv Futsal Dinama, a Uspinjača Gimka je domaćin Splitu. 
24. travanj 2024 09:54