StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

STIGLA ČESTITKA Dubrovnik je donio iznimnu sreću zbog ponovnog pokretanja judo natjecanja na međunarodnoj razini!

Piše Tonči Vlašić
6. listopada 2020. - 09:51
U svečanom proglašenju sudjelovala je i veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj, Misako Kaji foto: Tonči Vlašić
Prvi međunarodni judo turnir u svijetu nakon više od osam mjeseci prekida sezone zbog korone, Europski seniorski kup u Dubrovniku, pratio je čitav judo svijet, a potvrda je i službeni dopis koji je na adresu Hrvatskog judo saveza stigao iz sjedišta Međunarodne judo federacije u Budimpešti, kojeg je potpisao Marius Vizer, prvi čovjek svjetskog juda.  

Vizer je čestitao Hrvatskom judo savezu na čelu s predsjednicom Sandom Čorak na organizaciji turnira.

- Želio bih Vam izraziti iskrene čestitke na uspješnoj organizaciji Europskog kupa u Dubrovniku. Veliko je to postignuće koje donosi iznimnu sreću zbog ponovnog pokretanja judo natjecanja na međunarodnoj razini. Hrvatski judo savez je još jednom potvrdio vrhunske organizacijske sposobnosti i znanje, za što pohvaljujem Vas i Vaš cijeli tim - stoji u dopisu Međunarodne judo federacije. 

image
Suci su sudili sa zaštitnim maskama foto: Tonči Vlašić

image
Dubrovnik je bio u središtu zanimanja jer je bio međunarodni judo turnir u svijetu nakon osam mjeseci stanke zbog korone foto: Tončiu Vlašić

image
Sanda Ćorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza foto: Tonči Vlašić

image
Medalje Europskog seniorskog kupa 2020. u Dubrovniku foto: Tonči Vlašić

image
Pozdrav - Catarina Rodrigues, sportska direktorica Europske judo unije i Tomislav Družak, državni tajnik za sport na svečanom otvaranju Europskog seniorskog kupa foto: Tonči Vlašić


Podsjetnik, Europski seniorski kup u Dubrovniku održan je pod brojnim epidemiološkim i sigurnosnim mjerama i bez gledatelja na tribinama. 

- Sretni smo što je svjetski judo nastavio sezonu u našem Dubrovniku. Pauza je ostavila traga, vidjele su se greške kod mnogih boraca, ali rezultat je bio u drugom planu, a povratak juda nakon korene najvažnija vijest ne samo za nas koji smo bili sudionici turnira, već za čitav svijet – istaknuo je Dean Ilić, hrvatski izbornik.

Iako je došlo stotinjak judoka iz šest država (Italija, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Hrvatska), turnir je, nema tko to ne ističe, bio kvalitetan. U Dubrovniku su stigli osvajači svjetskih i europskih medalja, te je ovaj put bilo teže doći do uspjeha u Gospinom polju nego na prethodnim izdanjima dubrovačkog turnira.

image
Stijepo Roko, član Judo kluba Dubrovnik 1966. foto: Tonči Vlašić

image
Medalje je dijelio i Frano Stjepović, član Izvršnog odbora Hrvatskog judo saveza foto: Tonči Vlašić

image
Medalje je dijelila i Klara Mitrović iz Judo kluba Dubrovnik 1966. foto: Tonči Vlašić


- Uoči, te za vrijeme turnira u Gospinom polju razgovarali smo s mnogima. Pratio nas je praktično cijeli svijet. Svi su gledali kako je to organizrano u Dubrovniku. Hrvatski judo savez ima do kraja godine velika tri zadatka, Europsko juniorsko i Europsko mlađe seniorsko prvenstvo, oba u Poreču, te Grand Prix u Zagrebu. Ovaj ispit smo položili. Još jednom smo opravdali povjerenje europske i svjetske judo organizacije – istaknuo je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, te sportski direktor Europske judo unije.

Pljuštale su pohvale na račun Hrvatskoj judo saveza, te tehničkog organizatora turnira, Judo kluba Dubrovnik 1966.

Sandi Ćorak, predsjednici Hrvatskog judo saveza, čestitala je između ostalih i veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj, Misako Kaji, koja je dodjelila medalje u jednoj kategoriji prvog dana kupa. S obzirom na epidemiloške mjere, svi oni koji su dodjeljivali medalje, samo bi judoki pokazali medalju rukom, a sam bi je borac uzeo te stavio oko vrata. Nakon toga je uslijedio naklon umjesto stiska ruke.

- Dosta toga je trebalo napraviti zbog epidemiološke situacije. Pripreme nisu bile lagane, ali sve je na kraju bilo u najboljem redu. Svi u dvorani su morali nositi maske čitavo vrijeme osim boraca na zagrijavanju, te tijekom borbe – dodao je Lindi.

Dubrovnik i Hrvatska su tako bili glavna vijest u svijetu juda.

- Ponosni smo što smo organizacijom Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku potpisali organizaciju prvog međunarodnog judo turnira u svijetu nakon pauze nastale zbog korone – rekla je Ćorak, predsjednica HJS-a.

image
Judo pod zaštitnim maskama foto: Tonči Vlašić

image
Pod brojnim epidemiološkim i sigurnosnim mjerama i bez gledatelja na tribinama održan je 6. Europski seniorski kup u Dubrovniku foto: Tonči Vlašić

image
Judoke uoči proglašenja - svi su morali biti sa zaštitnim maskama foto: Tonči Vlašić

image
Europski seniorski kup u Dubrovniku 2020. godine foto: Tonči Vlašić
03. svibanj 2024 15:57