StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

SUPER DERBI HEP SUPER LIGE PRVAKU StaRR rastužio ‘Piture‘

Piše PSD.
15. veljače 2020. - 21:16
Nije uspio Libertas Marinkolor. StaRR može već slaviti novi naslov prvaka Hrvatske, treći u nizu, i treći ukupno. Dubrovački klub će i treću godinu zaredom, a peti put ukupno biti skalin niže od željenog, opet je ostao na korak do naslova, kojeg je osvojio jednom - 2017. godine.

Početak ogleda u koje je tražio 3:0 pobjedu, u kojem pritom nije smio dozvoliti gostima osvajanje više od tri seta, te ukupno 88 poena, počeo je odlično. Tomislav Japec je dobio Ruiwu Tana s 3:1. Međutim, nakon toga Dragutin Šurbek nije uspio savladati Chia Hung Suna te je već tad bilo jasno kako se neće slaviti u Gospinom polju pobjeda vrijedna naslova prvaka Hrvatske.

Miho Simović i Ronald Ređep su igrali treći u derbiju svih derbija. Simović je bio uspješniji – 3:1. Potom Japec i Sun. Japec je dobio drugi set te izjednačio na 1:1, ali Sun je nakon prvog dobio i treći, te četvrti set. Tako je StaRR izjednačio na 2:2, a u odluci tko će upisati pobjedu Šurbek je dobio prvi set protiv Tana, koji je bio bolji u iduća tri te je aktualni prvak rezultatom 3:2 nastavio svoj savršen niz ove sezone – sve pobjede, a Libertas Marinkolor dobio sve ostale suparnike osim branitelja naslova prvaka, koji je u Varaždinu bio bolji s 3:0, a sad u Gospinom polju s 3:2.

Dubrovačkom sastavu ostaje još jedna prilika za doći do trofeja - Kup Hrvatske, kojeg je osvajao dva puta, 2017. i 2018. godine (tv).
19. travanj 2024 08:02