StoryEditorOCM
OstaloDOIGRAVANJE ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA HRVATSKE

Tko ne može igrati treću? Kad se igra podno omiških stina? Idu li i navijači Squarea na put?

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2024. - 22:09

Požutjeli su u nedjelju navečer Hrvoje Cvjetković, Mirko Hrkać, Maro Đuraš i Antonio Noković kod Squarea, a kod Olmissuma Antonio Sekulić, Bruno Žilić i Josip Jurlina. Tko zbog toga propušta treću utakmicu polufinalne serije za prvaka Hrvatske, koja se igra u Omišu između Olmissuma i Squarea?

- Noković – odgovara Mato Kalafatović, tajnik Squarea. Rezultat je u obje bitke za plasman u finale 1:1. Nije Square protiv Olmissuma, kao ni Stanoinvest Futsal Pula protiv Futsal Dinama, uspio nakon pobjede u prvoj utakmici u svom domu, dobiti i drugu, koja se igrala na istom mjestu dva dana poslije.

Sad niže postavljeni imaju priliku kod kuće, ako obrane domaći teren, izbaciti nositelje, te se plasirati u finale. Naravno, ako bi Square i(li) Stanoinvest Futsal Pula uspjeli dobiti obje u Omišu odnosno Zagrebu, oni su u finalu. Ukoliko u Omišu i Zagrebu bude, kao što je bilo u Dubrovniku i Puli, tad će se igrati majstorice, pete utakmice serije, i to u Gospinom polju, u Dubrovniku, odnosno Dvorani Mate Parlova u Puli.  

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala (na dvije pobjede): Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 2:0 (4:0 u Puli/4:0 druga u Šibeniku), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 2:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu 6:0), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinala (na tri pobjede): Square (1) - Olmissum (4) 1:1 (4:3 i 2:3 u Dubrovniku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Futsal Dinamo (3) 1:1 (3:2 i 1:2 u Puli)

Kad treću i četvrtu utakmicu igraju Olmissum i Square?

-Treća je u petak, 26. travnja, u 19 sati, a četvrta u nedjelju, 28. travnja, u 18 sati – odgovara Kalafatović uz dodatak.

- Eventualna peta je u Gospinom polju u petak, 3. svibnja.

MAXSport televizija je izravno prenosila prve dvije utakmice iz Gospina polja. Sad će prenositi oglede iz Zagreba. Sigurno treću, a vjerojatno i četvrtu. 

Square je uputio poziv svojim navijačima, bude li zainteresiranih, organizirat će odlazak na utakmicu u petak u Omiš. Sve informacije navijači mogu dobiti na društvenim mrežama kluba.

Dan nakon izgubljene bitke u drugoj utakmici polufinala većina ‘crveno plavih‘ je dojma kako su sami sebe ‘ubili‘. Poklonili su Olmissumu prilike, koje je on iskoristio, te poveo 2:0, a nakon što se izjednačilo, pa propustilo priliku doći do vodstva, i sreća im je okrenula leđa. Lopta je nekoga okrznula, promijenila smjer, te prevarila Zorana Primića za konačnih 2:3.  

image

Druga utakmica polufinalne serije: Square - Olmissum 2:3 (Square nije iskoristio udarac s 10 metara)

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije: Square - Olmissum 2:3 (Vinko Rozga, vratar Olmissuma)

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije: Square - Olmissum 2:3

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije: Square - Olmissum 2:3

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije: Square - Olmissum 2:3 (Jerko Jurlina je pogodio za 0:2)

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije: Square - Olmissum 2:3 (Bruno Žilić je postigao pogodak za konačnih 2:3)

Tonči Vlašić/

Za sve je junak uspjeha omiških ‘Gusara‘ vratar Vinko Rozga. Primić na vratima Squarea odličan, a Rozga fantastičan. Kod domaćih istaknuo se još Djaelson, koji je odlično čuvao Antonia Sekulića. Drugi Brazilac u ‘crveno plavom‘, Dos Santos, koji je poklonio loptu Olmissumu za 0:1, bio je daleko od izvedbe koju je imao 48 sati prije, u prvoj utakmici polufinalne serije, kad je letio terenom. Square je drugu utakmicu dočekao bez Gordana Duvančića, koji je u prvoj utakmici zaradio treći žuti, dok je Olmissum bio jači za reprezentativca Josipa Jurlinu, koji je zbog kazne morao propustiti prvu utakmicu.

Olmissum smatra kako je sad u prednosti, kako će Square pasti. Dubrovački sastav se ne misli predati. ‘Crveno plavi‘ i dalje smatraju kako ove sezone ima povijesnu priliku po prvi put osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

03. svibanj 2024 18:06