StoryEditorOCM
OstaloSUPER DERBI HEP HRVATSKE SUPER LIGE STOLNOTENISAČA

UTAKMICA ODLUKE U GOSPINOM POLJU Doprvak uzima krunu s glave prvaka!?

Piše PSD.
15. veljače 2020. - 02:59
Nema ove sezone doigravanja za prvaka. Odluka pada u ligaškom dijelu, i to, kako stvari stoje, nakon 'drugog poluvremena finala prvenstva', koje se igra u subotu, 15. veljače, u maloj dvorani u Gospinom polju s početkom u 17 sati. U njemu aktualni doprvak Libertas Marinkolor, trenutno drugoplasirani sastav HEP Hrvatske Super lige, dočekuje branitelja naslova i lidera prvenstva, varaždinskl StaRR. Gosti su na stopostotnom učinku, dok Libertas Marinkolor ima samo jedan poraz, i to u Varaždinu, i to s 3:0, i zbog toga u 'uzvratu' ima težak zadatak, ali ne predaje se. Smišlja kako uzvratiti istom mjerom, točnije, biti još uvjerljiviji kako bi stekao prednost u međusobnim ogledima, a što bi na kraju trebalo odlučivati.

U prvom ogledu ove sezone Libertas Marinkolor je osvojio tri seta, Miho Simović jedan protiv Chia Hung Suna, a Tomislav Japec dva protiv Ruiwu Tana. Simović, Japec i Dragutin Šurbek, koji je igrao protiv Ronalda Ređepa, osvojili su ukupno u Varaždinu 88 poena. Da, sad se i to gleda, a uoči dubrovačkog ogleda i jednima, a i drugima, matematika je dobro poznata.
Libertas Marinkolor i StaRR su ljuti suparnici. Prethodne tri sezone su bili suparnici u finalu doigravanja za prvaka. Prije tri sezone Libertas Marinkolor je pjevao, skakao od sreće, dohvatio je u onom nezaboravnom finalu protiv StaRR-a svoj povijesni uspjeh – naslov prvaka Hrvatske. Za njega je to bila treća sreća. Prethodna svoja dva finala doigravanja je izgubio.

To finale se pamti ne pamti samo po osvojenom naslovu. Tko se ne sjeća kako je u sva tri utakmice domaćin slavio sa 4:3! StaRR je dobio prvu utakmicu finale serije u svom domu. Potom je Libertas Marinkolor u Gospinom polju izvukao u drugom susretu pobjedu te izborio majstoricu, a u njoj opet je bilo 'ludo i nezaboravno'. Miho Simović i Ronald Ređep su odlučivali. Simović je igrao i plakao. Majstorica se igrala dva dana nakon što je zauvijek zaklopio svoje oči legendarni Mirko Prpić, stolnoteniski otac Miha Simovića.

Nevjerojatno zvuči podatak kako je majstorica finala 2017. godine trajala gotovo pet sati – točno 4 sata i 50 minuta. Te večeri je odigrano 27 setova, 'milijun' poena... Slika za povijest - Roko Tošić, Miho Simović, Tomislav Japec, Neven Juzbašić, Marko Habijanec, Joško Martinović, Josip Martinović, Marinko Matulović... s pokalom prvaka.

Libertas Marinkolor nakon tri godine opet sanja tu isti sliku. Glavni i najvažniji dubrovački sportski događaj 'nakrcat' će dvoranu 'B' u Gospinom polju. Stiže Limena glazba Komolac, župski bubnjari, vjerni 'Pituri', navijači dubrovačkog kluba, koji prate klub ne samo na domaćim utakmicama, svi oni skupa bi trebali biti 'vjetar u leđa' Mihu Simoviću, Tomislavu Japecu, Dragutinu Šurbeku i Nevenu Juzbašiću u 'uzvratnoj utakmici finala prvenstva' (tv).

FOTO Tomislav Japec, stolnotenisač Libertas Marinkolora
19. travanj 2024 12:21