StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ZAKLJUČENA ŽUPANIJSKA LIGA Ivo Pavlić, voditelj natjecanja: Cavtat je prvak, ali, ako ne želi u veći rang, nek kvalifikacije igra klub koji to želi!

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2020. - 15:59
Očekivano, nema nastavka Županijske malonogometne lige. Cavtat, koji je u trenutku prekida bio vodeći, a prvenstvo je prekinuto dva kola prije kraja, proglašen je prvakom. Srebrne medalje dobit će Pridvorje, a brončane Duba Konavoska.

Cavtat je uoči prekida bio neporažen. Nanizao je trinaest pobjeda. Slavio je na startu prvenstva, a nakon toga odigrao 2:2 protiv Pridvorja. Potom je počeo niz, koji je trajao, trajao. Istina, unatoč tome što je izgubio samo dva boda i što se do kraja imalo odigrati samo dva kola, nije imao osiguran naslov. Pridvorje, koje je zaostajalo pet bodova, bilo je u igri. Cavtat je u predzadnjem kolu igrao protiv Rive Slano, koja je treća, a Pridvorje protiv Čibače. U zadnjem kolu, zadnjoj utakmici prvenstva, trebali su se ogledati Cavtat i Pridvorje.

Računica je bila jasna. Cavtat pobjedom u predzadnjem kolu osigurava naslov prvaka, a ako ne dobije Rivu Slano, a Pridvorje bude uspješnije od Čibače, tad zadnje kolo odlučuje. Cavtatu je tad u tom super derbiju prvenstva igrao i neodlučan rezultat za naslov prvaka, a Pridvorju je krunu donosila samo pobjeda. Tko je bolji, ne odlučuje u slučaju istog bodovnog učinka pogodak razlika, već međusobni rezultati. Zbog toga će se Duba Konavoska nagraditi brončanim medaljama, a ne Riva Slano.

Zatim, odlučeno je još kako nema ispadanja, te kako se u idućoj sezoni, 2020./21., ne može provesti odluka da se naprave dva ranga natjecanja i podijeli liga na Županijsku, te međuopćinske.

- Svi klubovi koji izvrše uredne prijave za narednu sezonu stječu pravo nastupa, a sustav natjecanja donijet će se na Plenumu klubova. Prijavu su dužni podnijeti do 20. kolovoza. Zatim, preporukom Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza donesena je odluka da u kvalifikacijama za veći rang, Drugu hrvatsku ligu – jug, sudjeluje klub koji ima namjeru igranja navedene lige kako bi što više naših županijskih klubova sudjelovalo u višim rangovima natjecanja, naravno, ako to Cavtat, koji je proglašen prvakom, nije u mogućnosti. Ukoliko za to bude više zainteresiranih, u obzir će se uzeti plasman na tablici – naglasio je Ivo Pavlić, voditelj Županijske lige. Dodao je kako još nije donesena odluka kad će početi nova sezona, kao ni to kad će se igrati završnica Županijskog kupa.

- Nije još poznato do kada svaka županija, pa tako i naša, treba prijaviti svog predstavnika za završnicu Kupa Hrvatske. Hoće li se ona i iduće sezone, kao i prethodne, igrati krajem godine. Kada sve to budemo znali, organizirat će se natjecanje, koje se za razliku od lige, igra dva puta po 20 minuta, obavezno u dvorani. Klubovi, to treba naglasiti, nemaju obvezu sudjelovanja u Županijskom kupu, već onaj tko želi. Isto tako ne znamo kad bi se igrale kvalifikacije za popunu južne skupine Druge hrvatske lige. Hoće li Cavtat pokušat izboriti veći rang, ima li Cavtat želju igrati u južnoj skupini Druge hrvatske lige, ako nema, ima li netko drugi. To još ne znamo. Klubovi se još nisu izjasnili -  rekao je Pavlić.

image
Maroje Brbora (Gladius), prima pokal iz ruku Iva Pavlića, povjerenika natjecanja, za naslov prvaka Županijske malonogometne lige u sezoni 2017./18. foto: Tonči Vlašić


PODSJETNIK NA SEZONU 2019./20. U ŽUPANIJSKOG LIGI
Poredak u trenutku prekida, dva kola prije kraja:
1. Cavtat 43 boda (63:24), 2. Pridvorje 38 bodova (67:27), 3. Riva Slano 34 boda (60:35), 4. Duba Konavoska 34 boda (49:28), 5. Dunave 31 bod (74:57), 6. Porto Tolero (kažnjen oduzimanjem dva boda) 29 bodova (95:30), 7. Čibača 27 bodova (39:31), 8. Čilipi (utakmica više, slobodni u 17. kolu) 24 boda (38:35), 9. Lumbarda 24 boda (56:62), 10. Sveti Antun 17 bodova (50:57), 11. Jadran 16 bodova (39:59), 12. Sokol 13 bodova (44:73), 13. Ponta 11 bodova (50:72), 14. Zmaj 10 bodova (32:56), 15. SSSD Unidu (kažnjen oduzimanjem tri boda) 8 bodova (31:58), 16. Mećajac 4 boda (20:52), 17. Plat (kažnjen oduzimanjem tri boda) 1 bod (27:78).

TOP(NIK) Zlatna kopačka Jurica Ivanković
Jurica Ivanković
iz Dunava s 25 pogodaka bio je prvi strijelac lige. Srebrna kopačka u trenutku prekida bio je njegov suigrač Mateo Miladin, koji je postigao 21 pogodak, dok je treći bio Vlaho Grbešić (Cavtat) s 19 pogodaka. Četvrti učinak imao je Dominik Glavinić (Riva Slano) sa 17 pogodaka, a peti Zlatko Kušurin (Porto Tolero) sa 16 pogodaka...
18. travanj 2024 17:49