StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

ĆURAK PODNIO OSTAVKU I OTIŠAO Rukometaši Dubrovnika dočekali trećeg trenera ove sezone!

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2020. - 11:00
Vedran Ćurak je podnio ostavku nakon poraza od Dubrave 26:22 kod kuće, te napustio Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik. Momčad je vodio u ukupno devet utakmica. Debi je imao nakon poraza Dubrovnika od Dubrave u Zagrebu u prvom dijelu sezone, i to u utakmici u Gospinom polju protiv Sesveta u 8. kolu. Eto, zanimljivo, Sesvete je u Gospino polje tad doveo Silvijo Ivandija, koji je nakon 6. kola raskinuo suradnju s Dubrovnikom (Ante Lagator je vodio Dubrovnik protiv Dubrave u Zagrebu dok je Ćurak čekao papire da može sjesti na klupu dubrovačke momčadi).

Ivandija je u Gospino polje stigao u ljeto 2018. godine, te momčad odveo do najvećeg ranga, PAKET 24 Premijer lige, ali Dubrovnika ne ide u njegovoj premijernoj sezoni među najboljima, i to je razlog prvo odlaska Ivandije (tri boda od 18 mogućih u prvih šest kola sezone), a sad i Ćurka (dvije pobjede i sedam poraza u devet utakmica).

Ćurak je, kao i Ivandija, rođeni Osječanin. Bio mu je pomoćnik na klupi rukometaša Osijeka, koje je vodio nakon odlaska Ivandije u Katar. Ćurak je bivši igrač. Pamti se kako je bio najmlađi član Zagreba, momčadi koja je 1992. godine osvojila naslov prvaka Europe!

Novi trener Dubrovnika, treći ove sezone, bit će Metkovac Zdravko Medić. Dubrovnik će s njim pokušati izboriti ostanak. Njegov prvi zadatak bi trebalo biti gostovanje kod Sesveta, momčadi koju vodi Ivandija, a koja je pod vodstvom bivšeg trenera Dubrovnika sa začelja stigla tako blizu da ostanak osigura već u prvom krugu prvenstva, i to na način da izbori mjesto među četiri najbolja, koja donose nastup u Ligi za prvaka. Dubrovnika pak čeka Liga za ostanak u koju će ući praznih ruku, bez boda. Srećom, tko bude predzadnji u prvom krugu počet će Ligu za ostanak sa samo jednim bodom, onaj drugi od dna imat će samo dva boda više od Dubrovnika, a trenutno predzadnji Bjelovar je bogatiji od Dubrovnika 6 bodova....

Do kraja prvog kruga prvenstva su još dva kola. Dubrovnik će nakon gostovanja kod Sesveta dočekati Poreč, a potom kreće za njega najvažniji dio sezone.  
19. travanj 2024 04:09