StoryEditorOCM
RukometPRVA LIGA RUKOMETAŠICA |

DALMATINKA I DALJE PRVOLIGAŠ ‘Nikako ne bi bilo pošteno da se proglasio poredak u trenutku prekida, te da smo mi ispali‘

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2020. - 18:00
Kad se već nije mogla nastaviti sezona onda je odluka o njenom poništenju najpoštenija. Znam, ne ide na ruku vodećim klubovima liga, onih u nižim ligama koji neće izboriti plasman u veći rang. Ne ide ni na ruku Podravci, koja je bila vodeća ekipa Prve lige. Međutim, nitko od klubova nije kriv za ovu situaciju. Pogledajte našu situaciju. Ženski rukometni klub Dalmatinka je bila treća od dna, a tri kluba ispadaju iz najvećeg ranga. Dakle, u trenutku prekida na poziciji koja je značila na put u niži rang. Međutim, Umag, koji je bio mjesto iznad nas, a koje je donosilo opstanak, imao je tek bod više od nas, ali je i odigrao utakmicu više od nas. I treba zatim znati kako je taj Umag trebao biti naš gost u kolu koje je prvo odgođeno zbog pandemije. Hoću time naglasiti kako nikako ne bi bilo pošteno da se proglasio poredak u trenutku prekida, te da smo mi ispali, a ostao klub koji je u trenutku prekida imao bod više, utakmicu više, i protiv kojeg smo igrali u gostima, a on nije došao nama u goste – naglasio je Stipe Tomašević, tajnik Dalmatinke.

Pločanski klub je u zadnjih deset sezona tri puta ispadao iz Prve u Drugu ligu, zadnji put u sezoni 2016./17. nakon čega se u sezoni 2017./18. opet ekspreso vratio među najbolje. Nakon toga je u sezoni 2018./19. bio sedmi.

- Čeka nas iduće sezone nova prvoligaška sezona, naša sedma u posljednjih deset godina. Jasno je kako će biti teško zbog ove situacije izgurati sezonu do kraja. Sad, koliko teško, to nitko ne zna, ali borit ćemo se. Naš rezultatski cilj je zadržati i dalje status prvoligaša – rekao je Tomašević.
18. travanj 2024 19:04