StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

DRUGA UTAKMICA DUBROVNIKA U 24 SATA Nisu uspjeli ostati neporaženi kod jedine neporažene momčadi lige

Piše Tonči Vlašić
23. prosinca 2020. - 18:52
Dan nakon poraza u Zagrebu od Dubrave (30:28) u zaostaloj utakmici 9. kola, RKHM Dubrovnik je izgubio zaostalu utakmicu 6. kola u Varaždinu od Varaždina 1930., jedinog neporaženog sastava lige, i to s 24:17. Varaždin 1930. je drugi u PAKET 24 Premijer ligi, najvećem rangu, s 15 bodova iz devet utakmica, ima bod manje od vodeće Gorice, koja je odigrala dvije utakmice više, jedanaest.

RKHM Dubrovnik je ostao na 4 boda iz deset utakmica (dvije pobjede i osam poraza), a ostalo je do nastavka prvenstva, koji je zakazan krajem siječnja, tad je po rasporedu 12. kolo (RKHM Dubrovnik je gost Gorice), odigrati kod kuće protiv Spačve, koja je posljednja s 3 boda iz devet utakmica. 

Prvo poluvrijeme utakmice u Varaždinu momčad trenera Ante Lagatora pružila je dobar otopr jedinoj neporaženoj momčadi lige. U 14. minuti je bilo 5:5, a u 26. minuti samo 9:7 za domaćina, koji je u zadnjoj minuti prvog poluvremena postigao deseti pogotak, te na odmor otišao s tri pogotka viška. Početkom nastavka je Varaždin 1930. nastavio svoj niz. U 35. minuti pobjegao je na plus sedam (14:7), a u 48. minuti imao prvi put devet pogodaka viška (17:9)...

Mario Ratkajec, koji je bio više nego dobar večer prije protiv Dubrave, čak 11 pogodaka iz 14 šuteva, ovaj put se nije upisao u strijelce. RKHM Dubrovnik je protiv Dubrave imao pomoć Mara Dabelića, ali ne i protiv Varaždina 1930., a i dalje je bez Miodraga Stanojevića, koji je ozlijeđen, te koji bi trebao biti spreman za drugi dio sezone.

Protiv Varaždina 1930. Luka Bevanda sa 4 pogotka je bio prvi strijelac dubrovačkog sastava za kojeg su po tri pogotka postigli Julio Jelavić, Marino Gabrieri i Tomislav Radić, dva Hrvoje Lončarica, te po jedan Marino Knez i Lovro Krizmanić. Marinko Ševo je imao sedam, a Kristijan Janđel jednu obranu. Još su igrali Petar Bazdan i Matija Gabrieri.

- Marino Knez je dobio u 40. minuti treće isključenje, a on nam je jedan od glavnih igrača obrane. Bio je prisutan umor kod igrača jer smo dan prije igrali u Zagrebu protiv Dubrave, a u toj utakmici Mario Ratkajec i Tomislav Radić su bili bez predaha. U Varaždinu su prve minute na parketu imali Lovro Krizmanić i Matija Gabrieri, a Krizmanić je postigao svoj prvi premijerligaški pogodak. Veću rolu je imao prvi put Petar Bazdan. U Varaždinu nije bilo Mara Dabelića. Dodao bih kako smo bili i malo prazni nakon poraza u Zagrebu. Imali smo priliku iznenaditi, vodili početkom nastavka s pet razlike. Šteta, ali sve u svemu, borimo se. Pružamo otpor najboljima, te očekujem kako ćemo kompletni biti još bolji i kako ćemo ostvariti najvažnije, izboriti ostanak. Što se nas tiče, zaključili smo nastupom u Varaždinu ovu godinu. Igračima slijedi odmor. Pripreme počinjemo 4. siječnja 2021. godine - rekao je Lagator. 
19. travanj 2024 21:24