StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA

DRUGO POLUVRIJEME, DRUGA PRIČA Hrvatska u nastavku razbila Crnu Goru, slavlje hrvatskih navijača u Grazu, i Dubrovčani na tribinama!

9. siječnja 2020. - 23:41
Hrvatska je na otvaranju Europskog prvenstva u Grazu dobila Crnu Goru s 27:21. Prvo poluvrijeme odigrala je slabo. Crna Gora je na odmor otišla s pogotkom prednosti, ali u nastavku sve je bilo dosta, dosta bolje te je u 45. minuti Hrvatska imala četiri pogotka viška (20:16), u 50. minuti šest razlike (23:17), u 58. minuti osam razlike (27:19)...  

- Kao prvo želim čestitati Crnoj Gori na igri. Loše smo počeli utakmicu. U drugom dijelu smo igrali bolje. U obrani smo bili jaki, u napadu smo imali dobre akcije. Zaslužili smo ovu pobjedu. Obrana je bila u nastavku vrlo agresivna i gusta. Domagoj Duvnjak je bio sjajan. Crnogorce je radio nervoznima. To je tajna uspjeha - istaknuo je naš izbornik Lino Červar.

I na tribinama je Hrvatska odnijela pobjedu. Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić i ekipa su imali u Gradskoj dvorani u Grazu podršku najmanje 3.000 navijača među kojima su bili i Dubrovčani, i to ekipa koja prati godinama hrvatske rukometaše na najvećim natjecanjima (Ofelia i Saša Računica, Ivanka i Nikša Grljević te Oktavia i Oliver Kljajić).

U skupini 'A' s našima su još Bjelorusija i Srbija. U 2. kolu Hrvatska igra protiv Bjelorusije, koja je s 35:30 na startu savladala Srbiju. Hrvatska i Bjelorusija igraju u subotu, 11. siječnja s početkom u 16 sati. Potom nas 13. siječnja čeka Srbija. Prva dva mjesta u skupini vode u dalnje natjecanje u kojem se spajaju skupine 'A', 'B' i 'C' te skupine 'D'. 'E' i 'F'. Reprezentacije koje prođu u drugi krug prenose međusobni rezultat te igraju još četiri utakmice. Po dvije najbolje reprezentacije skupina drugog kruga idu u polufinale, a trećeplasirani razigravaju za peto mjesto.

Prvak Europe će izboriti plasman na Olimpijske igre, a ako europski prvak bude Danska, tada će na Olimpijske igre ići izravno finalist EP-a. Ukoliko naši ne uspiju izboriti na EP-u plasman na Olimpijske igre imat će još jednu priliku – travanjske kvalifikacije. Četiri prva mjesta s EP-a vode izravno na Svjetsko prvenstvo, koje se u siječnju 2021. igra u Egiptu.

1. KOLO Hrvatska - Crna Gora 27:21 (12:13)
GRAZ
Stadthalle. Gledatelja 5.000. Suci: Brunner i Salah (Švicarska)
HRVATSKA: Šego (5 obrana), Ašanin; Marić 4, Duvnjak 1, Hrstić, Stepančić 2, Horvat 4, Šarac 1, Karačić, Musa 1, Mamić, Cindrić 7 (2), Matanović 1, Mandić 2, Ravnić 1, Šipić 3.
CRNA GORA: Simić (8 obrana), Mijušković; F. Vujović, Glendža, Bakić 2, Čavor 2, Lazović, B. Vujović, Radović, Kankaraš, S. Vujović 2, Ševaljević 1 (1), Lasica 2, Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 4.
Isključenja: Hrvatska 4 minute (Mandić 9, 12), Crna Gora 14 minuta (Čavor 5, 17, klupa 19, Radović 34, 44, Lazović 39, 47)
Europsko prvenstvo rukometaša 2020.
Skupina A (Graz / Austrija): Hrvatska, Bjelorusija, Crna Gora, Srbija; skupina B (Beč / Austrija): Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina; skupina C (Trondheim / Norveška): Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska, skupina D (Trondheim / Norveška): Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina; skupina E (Malmo / Švedskoj): Danska, Mađarska, Island, Rusija, te skupina F (Goteborg / Švedska): Švedska, Slovenija, Švicarska, Poljska.

Drugi krug igra se u Beču (po dvije najbolje reprezentacije A, B i C skupine) i Malmou (po dvije najbolje reprezentacije D, E i F skupine). Završnica, utakmica za 5. mjesto, te oba polufinala i finale, igrat će se u Stockholmu.

19. travanj 2024 21:15