StoryEditorOCM
RukometRUKOMETAŠI IDU U EGIPAT |

LINO ČERVAR NA ZAVRŠNE PRIPREME ZA SP POZVAO ČETVORICU METKOVACA Tko se sve 1. siječnja mora javiti izborniku?

Piše Tonči Vlašić
31. prosinca 2020. - 18:05
Hrvatski rukometaši će od 13. do 31. siječnja igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Naš izbornik Lino Červar objavio je popis igrača, koji se trebaju već sutra, prvog dana 2021., okupiti u Zagrebu, te krenuti na završne pripreme u Poreč. Na popisu su imena dvadeset i jednog igrača. Četvorica su iz Dubrovačko-neretvanske županije, sva četvorica iz Metkovića (Mate Šunjić, Ivan Čupić, Ilija Brozović i Josip Vekić).

Na popisu nema jednog od najboljih igrača, Igora Karačića, koji se oporavlja od ozljede, a koji će, ukoliko se oporavi na vrijeme, priključiti reprezentaciji, te igrati na SP-u.

Tijekom završnih pripremama za Svjetsko prvenstvo naša reprezentacija će odigrati dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom, i to 5. siječnja u Poreču, te 9. siječnja u Madridu. Reprezentacija iz Hrvatske u Egipat na SP putuje 12. siječnja.

Naši rukometaši su u skupini 'C' SP-a. Prvu utakmicu igramo 15. siječnja s Japanom, dva dana poslije s Angolom, te 19. siječnja s Katarom. Tri prva mjesta vode u drugi krug. Skupina 'C' se 'križa' sa skupinom 'D' u kojoj su Danska, Argentina, Kongo i Bahrein. Prva dva mjesta u skupini drugog kruga vode u četvrtfinale, a potom, tko želi do zlata, nema pravo na pogrešku.

Červarov popis: Marin Šego (Montpellier), Ivan PešIć (Meshkov Brest), Mate Šunjić (US Ivry Handball), Ivan Čupić (Vardar 1961.), Zlatko Horvat (Metalurg Skopje), Manuel Štrlek (Telekom Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb), Željko Musa (SC Magdeburg), Marino Marić (MT Melsungen), Ilija Brozović (Hannover Burgdorf), Marin Šipić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Barca), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Janko Kević (Nexe), Marko Mamić (Leipzig), Halil Jaganjac (Nexe), Ivan Martinović (Hannover Burgdorf), Šime Ivić (Erlangen), Luka Šebetić (Tremblay En France Handball), Josip Vekić (Vardar 1961,) i Josip Šarac (Celje Pivovarna Laško).
18. travanj 2024 14:38