StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA 2020. GODINE

RASPJEVANA HRVATSKA U GRAZU Bjelorusija je potučena do nogu, Kaleb i Červar dijele komplimente igračima, a svi skupa zahvaljuju navijačima!

11. siječnja 2020. - 19:34
Ako je Bjelorusija naš najveći suparnik u skupini prvog kruga, tada je Hrvatska već osigurala dva boda za drugi krug Europskog prvenstva, koji će se igrati u Beču, a na kojem će se dvjema najboljima reprezentacijama skupine 'A' pridružiti po dvije najbolje iz 'B' i 'C' skupine. U skupini 'B' su Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina, a u skupini 'C' Španjolska, Njemačka, LatvijaNizozemska.

Hrvatska će glavni cilj - dva boda za drugi krug - potvrditi već danas ukoliko Crna Gora u drugoj utakmici 2. kola savlada Srbiju. Tada našima zadnja utakmica u skupini protiv Srbije neće imati nikakvu rezultatsku važnost.

- Obrana, obrana. To je donijelo uspjeh. Čestitke našima - istaknuo je Metkovac Nikša Kaleb, bivši reprezentativac Hrvatske, danas stručni komentator RTL-a u prijenosima utakmica s EP-a.  

Hrvatska je Bjelorusiju dobila s 31:23. Na početku je bilo 7:2 za naše, a na poluvremenu 15:10. U nastavku su Domagoj Duvnjak, Igor Karačić, Luka Cindrić i ekipa imali u nekoliko navrata i deset pogodaka viška. Naš vratar Marin Šego je bio sjajan...

- Čestitam igračima. Hvala navijačima. Držali smo se svih dogovora. U prvom poluvremenu smo ih ostavili na deset pogodaka, a oni postižu 30 pogodaka po utakmici. Imali smo rupu u prvom poluvremenu. To se ne smije događati. Međutim, puno, puno toga je bilo dobro. Odlično smo ušli u utakmicu. Dobro smo analizirali Bjelorusiju. Zaustavili smo njihove najvažnije karike. One nisu došle do izražaja. Kao momčad smo izgledali dobro. Svi su bili odlični. Svi su dali svoj obol ovoj pobjedi - istaknuo je naš izbornik Lino Červar, koji je, kad je bilo jasno da ćemo slaviti, pružio priliku svim igračima. 

Hrvatsku je s tribina u Grazu bodrilo oko 5.000 hrvatskih navijača. 

- Toliko zadovoljstva i iskrene ljubavi prema našoj reprezentaciji od naših navijača. Naježio sam se. Hvala im - rekao je Červar.

- Puno je još do kraja. S obzirom koliko smo problema imali, bez koliko smo igrača ostali, ovo što smo pokazali u prve dvije utakmice je nešto što nas čini zadovoljnima - podvukao je Igor Karačić, koji je izabran za igrača utakmice. 

Hrvatska protiv Srbije igra u ponedjeljak, 13. siječnja. Reprezentacije koje prođu u drugi krug prenose međusobni rezultat te igraju još četiri utakmice. Po dvije najbolje reprezentacije skupina drugog kruga idu u polufinale, a trećeplasirani razigravaju za peto mjesto.
2. KOLO Graz: Hrvatska – Bjelorusija 31:23 (15:10)
HRVATSKA: Šego (7), Ašanin (3); Marić 2, Duvnjak 4, Hrstić, Stepančić 6, Horvat 1, Šarac 2, Karačić 6, Musa, Mamić 1, Cindrić 3, Matanović 1, Mandić 3, Ravnić 1, Šipić 1. Izbornik: Lino Červar.
BJELORUSIJA: Mackijević (4+1), Saldtjenka (4+1); Brovka 2, Kulješ 2, Šilović 1, Puhovski, Nikulenko, Šumak, Jurinjok 3, Baranov, Lukjančuk, Podšivalov 1, Karaljok 5, Vailupov 8 (2), Bohan, Gajdučenko 1. Izbornik: Jurij Ševcov.
Sedmerci: Hrvatska 3/0, Bjelorusija 2/2
 

26. travanj 2024 23:37