StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

RKHM DUBROVNIK OSTAO BEZ TREĆEG STRIJELCA Ante Lagator: Činimo sve kako bi izborili ostanak. Prošli tjedan je došao Jurković, a doći će...

Piše Tonči Vlašić
25. siječnja 2021. - 17:34
Tomislav Radić, Mario Ratkajec, Marino Gabrieri... rukometaši Dubrovnika (crveni), člana PAKET 24 Premijer lige foto: Tonči Vlašić

Mario Ratkajec je napustio Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik, te će u nastavku sezone igrati za Senj u južnoj skupini Prve hrvatske lige, tj. drugom rangu. Ratkajec je treći strijelac dubrovačkog premijerligaša i 14. strijelac PAKET 24 Premijer lige sa 49 pogodaka (Luka Bevanda je najbolji strijelac kluba i peti strijelac lige sa 66 pogodaka, a Tomislav Radić drugi strijelac Dubrovnika i osmi strijelac lige s 57 pogodaka).

- Njegova želja je bila da bude što bliže kući. Mario je iz Matulja. Senj mu je na 70-ak kilometara. Zatim, na kraju neće biti ništa od dolaska Miodraga Stanojevića, tj. na njega nećemo moći računati u nastavku sezone jer je ozljeda teže prirode. Neće biti spreman ove sezone za igranje. Kako smo sve to znali duže vrijeme, kad nismo uspjeli promijeniti odluku Ratkajeca, gledali smo što i kako dalje. Jednog igrača smo doveli prošli tjedan. Nedjeljka Jurkovića iz Metković Mehanike. Početkom veljače će nam se pridružiti najmanje još jedan, i to igrač na poziciji lijevog vanjskog. Razgovaramo i s PPD Zagreb. Možda nam i on pomogne, možda netko iz redova prvaka, koji nije u prvom planu, dođe na posudbu do kraja sezone. Uglavnom, učinit ćemo i činimo sve kako bi izborili ostanak – istaknuo je Ante Lagator, trener Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

- Jurković se istaknuo protiv Spačve. To je igrač koji radi za ekipu. S njim smo dobili igrača za 5-1 obranu. Zatim, vidjelo se i kako je Bruno Ugrin, koji je bio upitan za nastup, ali je, svaka mu čast, stisnuo zube i odlučio pomoći, također dobar igrač. Isto tako moram pohvaliti Tomislava Radića, koji je također stisnuo zube i pomogao u subotu protiv Spačve. I njegov nastup bio pod znakom pitanja. Što reći nakon 32:32 protiv Spačve? Pretrčali smo suparnika, ali smo promašili nekoliko zicera, te dva sedmerca. Bilo je tu i dobrih stvari u našoj igri. Ne bih o suđenju u toj utakmici, ali moram istaknuti kako je ovo bila itekako važna utakmica, te sam mišljenja kako je zbog trebao suditi netko od naših najboljih sudačkih parova.

image
Ante Lagator, trener RKHM Dubrovnik foto: Tonči Vlašić

Potom se Lagator osvrnuo na odigranih jedanaest utakmica. RKHM Dubrovnik još ima odigrati sedam do kraja prvog kruga prvenstva. Nakon toga ga čeka odlučujući, drugi – Liga za ostanak (deset kola).

- Imamo dvije pobjede, jedan remi i osam poraza. U samo dvije utakmice od jedanaest nismo imali izgleda pobijediti. Sad mi pada prvo na pamet utakmica kod Dubrave. Sredinom nastavka smo imali pet pogodaka viška. Jedan nam je pogodak u tim trenucima nedostajao za slomiti domaćina, ne dozvoliti mu preokret. Moglo bi se sad tako i o drugim utakmicama, koje smo izgubili. Kažem, u samo dvije nismo imali priliku uzeti najmanje bod.

RKHM Dubrovnik do kraja prvog kruga – redom – igra kod Gorice, zatim dočekuje Sesvete, nakon toga gost Zameta, domaćin Varaždinu 1930., gost Bjelovara i Spačve, te domaćin Dubravi.

- Preskočili smo dvije prepreke u Kupu, trećeligaša Korčulu i drugoligaša Metković Mehaniku. U idućem krugu smo gosti drugoligaša, Rukometnog kluba Balić&Metličić. On je šesti u južnoj skupini Prve lige. Ukoliko bi i tu bili uspješni, našli bi se među 16 najboljih. Još se ne zna kad ćemo igrati u Splitu tu kup utakmicu. Što se tiče prvenstva, koje nam je u prvom planu, u ovu subotu smo gosti Gorice, a u onu drugu, 6. veljače, dočekujemo Sesvete. Trenutno smo osmi u prvenstvu, Spačva ima bod manje, Bjelovar slabiju pogodak razliku te je iza nas. Stoji, oba ta sastava su odigrala utakmicu manje od nas, ali isto tako sedmi Umag, koji ima četiri boda više, odigrao je utakmicu više od nas. Svakome od nas, koji ćemo se boriti za ostanak, želja je ne dočekati početak Lige za ostanak praznih ruku. Nadam se kako ćemo u tome uspjeti. Stoji, sve ove promjene, odlasci dolasci vas poremete, ali očekujem kako ćemo se nakon Sesveta složiti, te imati tih pet, šest utakmica za uigrati se, te kako ćemo dočekat spremni Ligu za ostanak i ostvariti cilj - istaknuo je Lagator.  

24. travanj 2024 07:44