StoryEditorOCM
RukometDOBILI EUROPSKOG PRVAKA |

ZAGRIJAVANJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO U EURO CUPU Čupić s 3 pogotka obilježio povratak, sedam obrana Šunjića protiv Španjolske...

Piše Tonči Vlašić
5. siječnja 2021. - 19:13
Ivan Čupić se vratio u dres reprezentacije, te protiv Španjolske u Poreču postigao 3 pogotka u pobjedi 31:28 foto: Matija Đanješić / CROPIX
Hrvatska je svladala Španjolsku u Poreču u utakmici EHF Euro Cupa rukometaša s 31:28. Metkovac Ivan Čupić se nakon gotovo tri godine vratio u reprezentaciju, te pokazao kako još nije za bacit, naprotiv. Protiv Španjolske igrala su dva od ukupno četiri Metkovca koliko ih je na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo pozvao naš izbornik Lino Červar. Drugi, koji je nastupio, bio je vratar Mate Šunjić. Na kraju Čupić je postigao tri pogodaka, a Šunjić imao sedam obrana.

Utakmica u Poreču je bila susret 3. kola EHF Euro Cupa, a 'uzvrat', tj. utakmica 4. kola između Španjolske i Hrvatske igra se u subotu, 9. siječnja, u Madridu. Španjolska je aktualni europski prvak, a naši su doprvaci. Prije godinu dana Španjolska nas je u finalu u Stockholmu dobila s 22:20 te osvojila po drugi put zlato na EP-u, jedinu zlatnu medalju koja nedostaja našima (dva puta smo bili olimpijski prvaci,1996. i 2004., te jednom svjetski prvaci, 2003., ali nikad europski).

Za obje reprezentacije ova dva međusobna ogleda su sjajna prilika da vide u kakvom su stanju i koliko su igrači spremni uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu, koje se igra za koji dan, od 13. do 31. siječnja. Hrvatska je uoči velikog natjecanja, nažalost, bez Igora Karačića i Luke Stepančića, koji su ozlijeđeni i koji će teško pomoći na SP-u (Možda Karačić i bude, ali ne i Stepančić), zatim Marin Šego Manuel Štrlek se još oporavljaju od ozljeda, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić su prije neki dan igrali finale europske Lige prvaka, te osjećaju umor...

Hrvatska je u EHF Euro Cupu sa stopostotnim učinkom. Na startu je dobila Mađarsku u Osijeku s 31:27, dok je Španjolska bez boda jer je izgubila i od Mađarske u Veszpremu s 32:29. Četvrti sudionik je Slovačka, koja još nije igrala. 

U komentarima nakon utakmice u Poreču ističe se: Hrvatska je odigrala s obzirom na fazu priprema vrlo dobru utakmicu i pobijedila Španjolsku. Puno toga je dobro bilo u igri naših, koji nisu sve pokazali. Neke stvari Červar skriva za SP. Najvažnije, nitko se nije ozlijedio, svi u dobroj formi i raspoloženju, te, naravno, negativni, kad je u pitanju korona virus, očekuju odlazak u Egipat 13. siječnja i početak SP (naši otvaraju protiv Japana 15. siječnja, u skupini 'C' prvog kruga su nam suparnici još Angola i Katar).

image
Hrvatska rukometna reprezentacija uoči utakmice sa Španjolskom u Poreču foto: Matija Đanješić / CROPIX


Hrvatska - Španjolska 31:28 (17:14)
POREČ
Sportska dvorana Žatika. Bez gledatelja. Suci: Brkić i Jusufhodžić (Austrija)
HRVATSKA: Pešić (3 obrane), Šunjić (7 obrana), Mihić, Marić (2), Duvnjak (3), Kević (1), Horvat (1), Čupić (3), Musa (2), Mamić, Šebetić (4), Cindrić (5), Mandić (5), Jaganjac (1), Martinović (2), Šipić (1). Izbornik: Lino Červar.
ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas (2 obrane), Corrales (7 obrana), Maqueda (4), Fernandez (4), Raul (3), A. Dušebajev (6), Sarmiento, Sole (1), Goni, Figueras (1), Canellas (2), Morros, Abello (2), Arino (2), Marchan (1), D. Dušebajev (2). Izbornik: Jordi Ribera.
Sedmerci: Hrvatska 2/1, Španjolska 2/2
Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Španjolska 2 minute
19. travanj 2024 20:41