StoryEditorOCM
TenisNOVA RADOST LIBERTASA U GOSPINOM POLJU

Dvije Dubrovkinje brane boje Hrvatske u četvrtfinalu, nakon Ane Petković slavi i Leticia Tarocco!

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2023. - 16:38

Počela je svoj put u kvalifikacijama, u njima je bila četvrta nositeljica, te kao takva slobodna u 1. kolu, a potom je u iduća dva meča ostavila suparnicama samo po jedan gem, te izborila mjesto u glavnom turniru u kojem je bila uspješna na startu, sad i u 2. kolu, te će Leticia Tarocco igrati u četvrtfinalu juniorskog ITF J100 turnira u Gospinom polju. 

Dvije Dubrovkinje među osam na svjetski jakom turniru, obje su danas članice LIbertasa i obje treniraju pod paskom Paola Pavlinovića. 

17-godišnja Tarroco je tri godine starija od Petković, koja je u glavnom turniru nastupila s pozivnicom organizatora. Opravdala je taj poziv. Najmlađa je četvrtfinalistica Dubrovnik Junior Cupa. Tarocco je u 2. kolu sa 6:1 i 7:5 sladala Latvijku Mariju Lauve, te će za polufinale igrati protiv Anastasie Bertacchi iz Italije, četvrte nositeljice.

Petković za suparnicu u četvrtfinalu ima šestu nositeljicu, Latvijku Beatris Zeltinu. Dubrovkinje se mogu sastati međusobno tek u finalu. Kako bi to bila sjajna priča!

image

Leticia Tarocco

Tonči Vlašić

Par Petković – Zeltina ‘križa‘ se s četvrtfinalom u kojem se sastaju Aurora Nosei iz Italije i Victoria Luiza Barros iz Brazila, a par Tarocco – Bertacchi s mečom u kojem se sastaju Noemi Maines iz Italije i Slovakinja Mia Pohankova, druga nositeljica turnira. Prvu nositeljicu, Mađaricu Kitty Molnar zaustavla je u 2. kolu Nosei.  

U turniru juniora poznati su svi četvrtfinalni parovi: Karim Bennani (1/Maroko) – Jacopo Vasami (8/Italija), Antonio Voljavac (3/Hrvatska) – Thilo Behrmann (Q/Austrija), Nathan Trouve (6/Francuska) – Kostiantyn Mantach (Ukrajina), te Duje Markovina (5/Hrvatska) – Matei Todoran (Rumunjska).

27. travanj 2024 07:49