StoryEditorOCM
TenisNA TERENIMA TENIS CENTRA HOTELA ALBATROS U CAVTATU TE TENIS CENTRA DUBROVNIK U GOSPINOM POLJU

JUNIORSKI ITF DUBROVNIK CUP PUN K'O ŠIPAK Stigli natjecatelji iz 24 države svijeta!

19. listopada 2019. - 12:50
Opet su napravili korak naprijed. Nakon organizacije turnira za najmlađe, danas svjetski poznatog Dubrovnik DUB Bowl-a za uzrast do 11 i do 13 godina, na red je stigao juniorski turnir. Ekipa Tenis centra Dubrovnik i Tenis kluba Ragusa potpisuje organizaciju juniorskog ITF Dubrovnik Cupa na terenima tenis centra hotela Albatros u Cavtatu. Stigle su tenisačice i tenisači sa svih strana, a kako ih je stiglo više nego su očekivali, prvi mečevi glavnog turnira igrat će se i na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju.

Kvalifikacije su danas i sutra u Cavtatu. U ponedjeljak, 21. listopada, kreće glavni turnir. Tko su pobjednici? – odgovor ćemo dobiti u nedjelju, 27. listopada. Nastupaju predstavnici 24 države s dva kontinenta – Europe i Afrike. Koje države imaju svoje predstavnike na prvom izdanju ITF-ovog Dubrovnik Cupa, juniorskog turnira trećeg ranga? Odgovor: Bjelorusija, Austrija, Rusija, Estonija, Bugarska, Italija, Slovenija, Srbija, Švicarska, Češka, Makedonija, Rumunjska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Poljska, Slovačka, Francuska, Maroko, Nizozemska, Grčka, Turska, Španjolska te Hrvatska.

Prvi nositelj je Slovenac Filip Jeff Planinsek, 217. sa svjetske rang liste, a prva nositeljica Bjeloruskinja Aliona Falei, koja je 122. juniorka svijeta. Ukupno su tri tenisačice među 200 najboljih (Tara Wurth iz Hrvatske – 143., a 186. Austrijanka Irina Sshandshgava).

Pero Barović je direktor turnira, ITF-ov supervizor Zdenko Hecej. Mjesta u glavnom turniru je za 64 najbolja. Plus, tu su i turniri parova – po 32 para. Za trijumf u pojedinačnoj konkurenciji treba nanizati u glavnom turniru pet pobjeda, a četiri za osvojiti turnir parova.
18. travanj 2024 05:10